facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-06-25
Vizualizari: 651
Comentarii: 0
Adaptează-ți dieta în funcție de vârstă!

De-a lungul vieții, organismul nostru trece prin mai multe modificări. Unele naturale, cum ar fi schimbări hormonale, încetinirea metabolismului, altele ce țin de stilul de viață. Pe măsură ce trec anii, ne îngrășăm tot mai ușor și slăbim tot mai greu. Trebuie să învățăm să ne adaptăm!

La 20 de ani

Cauzele îngrășării. Nu ai un program ordonat de masă, sari adesea peste micul dejun, iar desele întâlniri în oraș cu prietenii, la un suc, o pizza, petrecerile cu chipsuri și bere, toate se văd pe cântar. De asemenea, fiind student sau proaspăt angajat, nu ai foarte mulți bani și preferi să cumperi alimente mizând pe cantitate, nu pe calitate.

Soluții. Haideți să vedem partea plină a paharului: nu ai bani, nu ai mașină, prin urmare mergi mai mult pe jos, ceea ce ajută la arderea grăsimilor. Mută ieșirile cu prietenii de la terasă, în parc - la o plimbare sau la alergat. Sunteți tineri, plini de energie. De ce nu ieșiți la fotbal, sau cu bicicletele, ori să faceți drumeții pe munte?! Tot acum este momentul să învățați să gătiți în casă.

Între 30 și 40 de ani

Cauzele îngrășării. Stilul de viață se schimbă. Aveți o muncă de birou stabilă, care vă ține pe scaun 8-9 ore pe zi, vă deplasați cu mașina (în sfârșit, v-ați permis-o), iar ieșirile în oraș cu prietenii s-au transformat în cine copioase în familie. Mai mult decât atât, este vârsta la care vă căsătoriți, deveniți părinți, iar sarcina poate lăsa pe trupul femeilor kilograme în plus de care nu mai scapă ușor.

Soluții. Obișnuiți-vă să aveți mese regulate și echilibrate, învățați să mâncați sănătos, să vă hidratați cât mai bine. Nu țineți diete drastice pentru că vă dați peste cap metabolismul! Tot acum e timpul să vă faceți un abonament la sala de fitness, pentru unii aceasta fiind, probabil, singura șansă de a face sport. Îngrijiți-vă pielea, monitorizați-vă sănătatea, preveniți afecțiunile frecvente la vârsta a treia.

Între 40 și 50 de ani

Cauzele îngrășării. În mod natural, metabolismul își încetinește motoarele, arderile sunt mai lente, iar kilogramele se acumulează extrem de ușor. Începem să pierdem din masa musculară, densitatea oaselor scade.

Soluții. Deoarece consumul energetic este mai mic, și aportul caloric trebuie să fie mai mic. Aveți nevoie de o alimentație bogată în fibre (ajută digestia, stimulează tranzitul, dau senzația de sațietate) și vitamine, minerale, antioxidanți. Evitați prăjelile, carnea procesată, lactatele grase (smântână, cașcaval, telemea), pentru a preveni creșterea colesterolului și riscul de afecțiuni cardiovasculare, limitați aportul de sare, care duce la retenție de apă. Obișnuiți-vă să beți multe ceaiuri medicinale pentru purificare și drenaj, pentru tensiune și colesterol (de păducel, rostopască, mesteacăn, talpa gâștei, frunze de măslin).

După 50 de ani

Cauzele îngrășării. Metabolismul este tot mai leneș, menopauza va veni și ea cu modificări hormonale majore, îți e tot mai greu să faci mișcare. Deși mănânci la fel ca înainte, te îngrași mult mai ușor.

Soluții. Consumă alimente ușoare, sărace în calorii, care dau senzația de sațietate. Proteinele trebuie să reprezinte 25% din meniul tău, pentru a nu pierde și mai multă masă musculară (știut fiind faptul că acest lucru duce la încetinirea metabolismului). Fă mișcare cât poți de mult: urcă scări, mergi pe jos, aleargă în parc, inclusiv activitățile casnice (curățenia în casă) sunt de ajutor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri