Acțiunea dezinfectantă a uleiurilor esențiale – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Acțiunea dezinfectantă a uleiurilor esențiale

Articole

            Mâinile au un rol major în răspândirea microorganismelor și a bolilor, studiile microbiologice demostrând că germenii se pot transmite printr-o simplă strângere de mână. Așadar, dezinfectarea acestora este indispensabilă pentru reducerea încărcăturii microbiene.

Uleiurile esențiale reprezintă o alternativă excelentă la produsele standard în ceea ce privește dezinfectarea mainilor. Majoritatea au proprietăți antimicrobiene, antifungice, antivirale și antiseptice.

Un astfel de ulei esențial este cel de lavandă, activ împotriva multor specii de bacterii și ciuperci. Poate fi util în tratarea infecțiilor bacteriene rezistente la antibiotice. De exemplu, uleiul de L. angustifolia a demonstrat că are activitate in vitro împotriva MRSA (staphylococcus aureus rezistent la meticilină) și VRE (Enterococcus faecalis rezistent la vancomicină) la o concentratie mai mică de 1%.biosept

Uleiul esențial de tea tree este de asemenea, foarte bun antibacterian cu spectru larg de activitate și antiviral. Studiile au demonstrat că are efect virucid împotriva virusului gripal. Aceste experimente au relevat că replicarea virală a fost inhibată în mod semnificativ dacă s-a adăugat uleiul de tea tree în termen de 2h de la infecție, ceea ce indică o interferență cu o etapă timpurie a ciclului de replicare al virusului gripal.

Aceste uleiuri esențiale, se regăsesc în formula produsului biocid Biosept gel de mâini dezinfectant, alături de mentol, camfor, aldehida cinamică, uleiul de cuișoare, lămâie și alcool etilic – toate fiind substanțe antibacteriene și antivirale. Gelul dezinfectant nu usucă mâinile datorită gelului de Aloe vera și glicerinei.

Produsul este avizat ca biocid de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Eficacitate dovedită la un laborator acreditat

Activitate bactericidă confirmată asupra: Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442, Escherichia coli ATCC 10536, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Enterococcus hirae ATCC 10541.

Activitate virucidă confirmată asupra virusurilor încapsulate, din care fac parte: Influenza virus, Coronavirus, Paramixoviridae, virusurile hepatitice B, C și D, virusul herpetic.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.