facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-06-15
Vizualizari: 727
Comentarii: 0
Actiunea dezinfectanta a uleiului esential de tea tree si camfor

Din cauza impactului considerabil asupra sănătății umane, aerosolii biologici devin un subiect din ce în ce mai important al investigațiilor de cercetare din întreaga lume. Îndepărtarea particulelor microbiologice din aerul înconjurător şi inactivarea lor ar fi una dintre cele mai eficiente metode de a minimiza riscurile de expunere directă la particule aeriene sau particule re-aerosolizate de pe suprafețe.

Studiile ştiinţifice recente au demonstrat că, de exemplu, pre-acoperirea fibrelor filtrante cu ulei de arbore de ceai biologic activ (ulei esenţial de Melaleuca alternifolia) îmbunătățește eficiența colectării fizice a filtrelor de la instalaţiile de încălzire, ventilație și climatizare convenționale și oferă inactivarea rapidă și eficientă a particulelor bacteriene și fungice capturate pe suprafața filtrului. Mai mult, au fost dezvoltate studii care au urmărit investigarea activității antivirale a dezinfectanților naturali, printre care şi uleiul esenţial de Tea-tree, împotriva virusului gripal capturat pe suprafața filtrului. S-a constatat că şi acest ulei esenţial manifestă proprietăți antivirale puternice atunci când este utilizat pe materiale de acoperire cu fibre, capabil să inactiveze microorganismele capturate în 5-10 min de la contactul cu suprafața fibrei. Activitatea antivirală a uleiului esenţial de Tea-tree a fost, de asemenea, provocată cu succes sub formă de aerosoli, amestecând particule virale viabile în aer cu picături de ulei în camera de aerosol rotativ. Rezultatele au arătat foarte promițătoare pentru dezvoltarea în continuare a procedurilor și tehnologiilor de inactivare a virusului pentru aplicații de calitate a aerului. (Pyankov şi colab., 2012)

Aerosolul cu Tea-tree ca dezinfectant a arătat, astfel, potențialul său antiviral ridicat. Studii ulterioare au cercetat apoi activitatea antivirală a aerosolilor cu ulei esenţial în concentrații, împotriva virusului Influenza A și E. coli phage M13. S-a constatat că aerosolii cu uleiul esenţial testat are acțiuni antivirale puternice și capabile să inactiveze virusurile model cu o eficiență de peste 95% în 5-15 minute de expunere.

Utilizarea dezinfectanților naturali, precum uleiul esenţial de Tea tree, sub formă de aerosoli, precum și în faza de vapori, pare foarte promițătoare pentru dezvoltarea în continuare a procedurilor și tehnologiilor de inactivare a virusului pentru aplicații de calitate a aerului (Usachev şi colab., 2013), şi îşi arată utilitatea pentru dezinfectarea suprafeţelor de contact.

Camforul era obținut iniţial prin distilarea scoarței și a lemnului arborelui de camfor. Astăzi, camforul este de obicei fabricat din ulei de terebentină.

Camforul a fost deja folosit, alături de cardamom, ca şi conservant în alimente de mii de ani în bucătăria indiană.

Produsele cu camfor în general sunt folosite prin aplicare pe piele (aplicație topică) sau inhalate.
Oamenii aplică camfor pe piele pentru a calma durerea și a reduce mâncărimea. A fost, de asemenea, utilizat pentru a trata ciuperca unghiilor, negi, mușcături de insecte, răni, hemoroizi și osteoartrită. Uleiul de camfor este, de asemenea, agent antiviral puternic. Studii recente au arătat că arderea camforului creează un fum care ucide microbii și igienizează mediul înconjurător. Asta explică arderea camforului în ritualurile sfinte. Diferite ziare precum Hindu, Times Of India au publicat articole care spuneau că arderea sau inhalarea (mirosirea) camforului poate ajuta la lupa împotriva virusului H1N1. Arderea camforului este considerată un act sacru în ritualurile sfinte, dar acum, studiile recente au relevat faptul că uleiul esenţial de camfor igienizează, deoarece ucide micro-organismele prezente în mediu.

Mai mult, ştiinţa a avansat şi în 2015 a fost descoperită o nouă clasă de compuși derivaţi de camfor care prezintă o activitate inhibitoare puternică împotriva virusurilor gripale A (H1N1) și A (H5N1).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri