facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-05-11
Vizualizari: 1473
Comentarii: 0
Acțiunea antimicrobiana a uleiurilor esenţiale de eucalipt, lavandă şi mentă

Oamenii au folosit uleiurile esenţiale ale plantelor de mii de ani, nu numai ca ingrediente ale parfumurilor sau ca şi condimente pentru aromatizarea alimentelor, ci și în medicina populară, datorită numeroaselor proprietăți biologice diferite, inclusiv datorită proprietăților antimicrobiene. Aceste calități antimicrobiene sunt esențiale în gestionarea problemei din ce în ce mai stringente a microorganismelor rezistente la medicamente. Deja numeroase studii ştiinţifice au arătat activitatea utilă a uleiurilor esenţiale împotriva microorganismelor.

Eucaliptul

Uleiul esenţial de Eucalyptus are activitate antimicrobiană împotriva virusurilor, bacteriilor, drojdilor și ciupercilor filamentoase. Acesta, bogat în 1,8-cineol, s-a arătat activ împotriva HSV-1 (Herpes simplex virus) in vitro. Uleiul esenţial de eucalipt a fost capabil să suprime înmulțirea virală cu mai mult de 96%. Acest ulei esenţial prezintă o activitate anti-HSV1 prin inactivarea directă a particulelor de virus liber și ar putea, de asemenea, să interfereze cu structurile de înveliș virion necesare pentru intrarea în celulele gazdă. Uleiul esenţial de Eucalyptus globulus s-a mai demonstrat a fi ușor activ împotriva virusului oreionului, izolat din probe clinice de la pacienți cu infecție a tractului respirator. Acest ulei esenţial a manifestat, de asemenea, 100% activitate inhibitoare împotriva virusului gripal A.

Menta

Spectrul larg de activitate biologică a plantelor din genul Mentha a fost discutat pe larg recent într-un articol. Astfel, s-a evidenţiat că uleiul esențial de mentă a prezentat niveluri ridicate de activitate antivirală împotriva HSV-1 și HSV-2. Ambele tipuri de virusuri au fost inhibate semnificativ atunci când virusul Herpes simplex a fost tratat în prealabil cu ulei esenţial de mentă înainte de absorbție.

Lavanda

De asemenea, uleiul esenţial de lavandă a arătat în studii activitate antivirală împotriva virusului Herpes simplex tip 1, şi a mai arătat o activitate antibacteriană într-o măsură mult mai mare. În dermatologie, uleiul esenţial de lavandă poate fi utilizat pentru tratarea ulcerelor, arsurilor și cicatricilor greu de vindecat. Este demn de remarcat faptul că uleiul esenţial din Lavandula angustifolia Mill. are un puternic efect antiseptic împotriva tulpinilor rezistente la antibiotice, de exemplu, Staphylococcus aureus rezistent la meticilină sau tulpinile ulei nazalrezistente la vancomicină ale Enterococcus sp. Uleiul de lavandă este de asemenea activ împotriva tulpinii de E. coli J53 R1 rezistentă la piperacilină. A fost testată activitatea uleiului esenţial de lavandă și împotriva a mai multe tulpini de Listeria monocytogenes, acesta arătându-se, de exemplu, activ în cazul L. monocytogenes L120 rezistent la cloramfenicol.

Astfel, prin calităţile lor, uleiurile esenţiale de eucalipt, lavandă şi mentă, folosite şi în formularea produsului BIOSEPT NAZAL, ne ajută să ne protejăm în mod natural de mulţi dintre aceşti inamici invizibili, dar oferă şi o senzaţie reconfortanţă prin aromele pe care le degajă.

Bibiografie

Katarzyna Wińska, Wanda Mączka, Jacek Łyczko, Małgorzata Grabarczyk, Anna Czubaszek, and Antoni Szumny, Essential Oils as Antimicrobial Agents—Myth or Real Alternative? Francesca Mancianti, Academic Editor, Molecules. 2019 Jun; 24(11): 2130. Published online 2019 Jun 5. doi: 10.3390/molecules24112130

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri