×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

85 de ani de Fares

Știri

Suntem de părere că vremurile se schimbă, dar lucrurile bune rămân la fel. De 85 de ani, munca noastră se desfășoară în jurul plantelor. Mergând pe urmele strămoșilor daci, ne desfășurăm activitatea la Orăștie, în aceleași locuri bogate în tradiție, unde viața înflorește în fiecare an, dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate.

Acum, ce trebuie să știi este că lucrul cu plantele nu-i treabă ușoară, căci acestea sunt fragile și ne dau ce-i mai bun fiecare după rostul ei. Așa se face că oricare pas, mai mare sau mai mic, din munca noastră este de mare importanță pentru obținerea unor produse de calitate, pe care să ți le recomandăm cu încredere și chiar mândrie.

Dar să începem cu începutul: de ce zicem noi că nu toate plantele sunt la fel? Pentru că ele diferă în funcție de cultura din care provin și în funcție de procesul de prelucrare, iar toate aceste detalii stabilesc dacă produsul finit este unul eficient sau nu. La noi, mare din plante provin din culturi proprii pentru care folosim materii prime certificate din punct de vedere al speciei. Iar dacă nu le cultivăm chiar noi, le alegem din surse testate.

Cât despre prelucrare, în cei 85 de ani de experiență am dezvoltat tehnologiile noastre cu mare atenție la procesul de uscare, care trebuie să fie diferit de la plantă la plantă, cu anumite temperaturi și durată controlată, dacă vrei să se păstreze substanțele active. Iar noi vrem. De aceea, ținem cont de tipul plantei, umiditatea acesteia și chiar de momentul zilei în care a fost recoltată. O depășire, chiar și cu câteva grade, a temperaturii duce la pierderea de uleiuri volatile și la obținerea unei plante uscate de calitate inferioară și nu vrem să se întâmple așa necaz. Iar toată povestea aceasta cu uscarea se desfășoară în spații speciale, protejate de contaminare.

Ce ne mai interesează pe noi este să verificăm fiecare etapă de producție, certificarea din punct de vedere al siguranței alimentare jucând un rol important pentru eficiența terapeutică finală. Altfel, cum am putea noi să-ți garantăm calitatea produselor recomandate? Așa se face că am investit într-un sistem de management de calitate pentru siguranța produselor alimentare HACCP, care garantează siguranța plantelor și a produselor. Fiecare componentă a unui produs finit trece pe la control cel puțin o dată, atât intern, cât și în laboratoare externe (pentru pesticide, microbiologie, metale grele, contaminare radioactivă).

Părerea voastră contează pentru noi, așa că dacă vreți să ne spuneți gândurile voastre nu ezitați să ne lăsați un comentariu.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.