facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-08-28
Vizualizari: 209
Comentarii: 0
8 semne ale lipsei de magneziu. Ce rol are și la ce ajută acest mineral esențial

Treci printr-o perioadă stresantă, nu poți să dormi, ți se pun des cârcei, uneori ai palpitații? Sunt semne că ai nevoie de un aport de magneziu. Este un mineral esențial pentru sănătatea noastră, fiind implicat în numeroase procese biologice de bază, în special legate de mușchi, oase, sistem nervos, stare de spirit.

 

Rolul magneziului în organism

Magneziul este unul dintre cele 7 macrominerale de care corpul are nevoie zilnic. Este implicat în peste 300 de reacții enzimatice care se produc în organism. Principalele beneficii ale sale sunt:

-        Asigură buna funcționare a sistemului muscular. El este implicat în transmiterea impulsurilor nervoase și în contracțiile musculare, contribuie la reglarea excitabilității nervoase și la menținerea unui echilibru între neurotransmițători. Concret, relaxează mușchii, previne spasmele și cârceii, calmează sistemul nervos. Așadar, dacă ți se pun frecvent cârcei, poți să știi că ai nevoie de un aport de magneziu.

-        Reglează tensiunea arterială, relaxează vasele de sânge și contribuie la menținerea unui ritm cardiac normal. Poate preveni aritmiile cardiace și reduce riscul de boli cardiovasculare.

-        E antidotul stresului! Magneziul are efect calmant asupra sistemului nervos, reduce anxietatea, depresia, stresul, oboseala și susține sănătatea mentală în general. Conform studiilor, acest mineral încetinește activitatea glandelor suprarenale, ajutând organismul să se relaxeze. În plus, contribuie la formarea mai ușoară de sinapse între neuroni și menține sănătatea cerebrală. Iar deficitul a fost asociat cu tulburări de dispoziție și stres.

-        Este necesar pentru sinteza proteinelor, un proces esențial pentru creșterea și refacerea țesuturilor, pentru funcționarea corectă a enzimelor și a altor molecule din corp.

-        Susține sănătatea oaselor. Aproximativ 60% din magneziul din organism se găsește în oase. El joacă un rol crucial în metabolismul calciului și în formarea oaselor, prevenind afecțiuni ca osteoporoza.

-        Reglează glicemia. Un nivel adecvat de magneziu poate preveni diabetul de tip 2.

-        Întărește imunitatea, combate inflamația din corp și ne protejează de infecții.

-        E implicat în sinteza și funcționarea hormonilor, inclusiv a cortizolului (hormonul stresului), a hormonilor tiroidieni și cei sexuali, cu rol în reproducere.

-        Ajută la reglarea nivelului de calciu și vitamina D, alți doi nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor.

Simptomele deficitului de magneziu

Poți presupune că ai un nivel scăzut de magneziu în corp dacă te confrunți frecvent cu:

  1.      Stări de oboseală, slăbiciune
  2.      Crampe musculare, cârcei, spasme
  3.      Amorțeală, furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor
  4.      Tulburări de somn
  5.      Dureri de cap
  6.      Palpitații, aritmii cardiace, hipertensiune arterială
  7.      Pierderea apetitului, greață, chiar vărsături
  8.      Tulburări de dispoziție, anxietate, depresie, stres.

Totuși, pentru a fi sigur, e necesar să faci un set de analize de sânge.

Unde se găsește magneziul

Cele mai bogate surse de magneziu sunt:

-        fructele oleaginoase - migdale, caju, nuci, semințe de dovleac, de chia

-        legume cu frunze verzi - spanac, broccoli

-        cereale integrale - orez brun, ovăz, quinoa, hrișcă

-        leguminoase - fasole neagră, linte, năut

-        fructe - banane, avocado, smochine, zmeură

-        pește și fructe de mare – somon, macrou, ton

-        produsele lactate – lapte, iaurt natural, brânză

-        apă minerală

-        drojdie de bere

-        ovăz verde.

Cine are nevoie de suplimente de magneziu

De multe ori, este greu de acoperit, doar din alimentație, nevoile de magneziu din corp. În plus, unele persoane, în anumite perioade ale vieții lor, sunt predispuse lasusţine buna funcţionare a sistemului nervos deficit. Este vorba despre cei care suferă de tulburări gastrointestinale sau diabet zaharat, fumătorii, adulții care au o alimentație dezechilibrată, care consumă dulciuri, cafea și alcool în exces.

În acest caz, e necesar un aport de magneziu natural din suplimente alimentare. Spre exemplu, Magneziu marin cu B6 capsule, de la Fares, este un supliment natural pe bază de drojdie de bere îmbogățită în vitamina B6 si magneziu, extract uscat de orz verde standardizat in magneziu și magneziu din apă de mare. Este de ajutor persoanelor caretrec prin perioade de suprasolicitare fizică și mentală, care se confruntă mereu cu amorțeli, cârcei, furnicături, spasme digestive și ca adjuvant celor cu afecțiuni cardiovasculare.

Magneziul combate stresul. Reversul medaliei este că stresul și oboseala sunt cei mai mari „hoți” ai magneziului din organism, iar dacă treci prin astfel de perioade le poți combate făcând o cură cu suplimente naturale.

Durata curei e bine să fie de o lună și se poate repeta după o pauză de o lună sau la nevoie. Pot lua magneziu inclusiv femeile însărcinate și copiii de peste 6 ani, la recomandarea medicului.

Dacă se depășește doza zilnică necesară, iar nivelul de magneziu din corp ajunge prea ridicat, pot apărea crampe abdominale, diaree, greață, letargie, probleme renale. Suplimentele de magneziu nu se recomandă celor care au o afecțiune a rinichilor.

În concluzie, magneziul este un mineral vital pentru corecta funcționare a organismului și pentru starea de bine în general. O dietă echilibrată, bogată în legume, cereale integrale, pește și fructe oleaginoase, ar trebui să fie suficientă pentru a asigura un aport adecvat. Dacă suspectezi un deficit sau dacă vrei să ameliorezi stresul, insomniile, problemele cardiace funcționale  sau crampele musculare, poți începe o cură cu suplimente naturale de magneziu. 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri