facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-05-08
Vizualizari: 1021
Comentarii: 0
8 plante cu efect antiviral

Infecțiile virale, cauzate de virusuri, pot fi localizate la nivelul tractului respirator (atunci când dau viroze respiratorii), aparatului genital (papilomavirus sau herpes), tractului gastrointestinal (gastroenterite virale), la ficat (hepatită virală), pe piele (herpes) etc. Pentru a le veni de hac avem nevoie de remedii naturale antivirale. În „farmacia naturii” găsim plante care au și acest efect. Le putem consuma sub formă de ceai, capsule sau uleiuri esențiale.

Oregano

 Conține carvacrol, o substanță cu remarcabile proprietăți antivirale și antibacteriene. S-a demonstrat că are efect împotriva herpesului, a rotavirusului și a virozelor respiratorii, dar poate trata și mâncărimi ale pielii sau gingivite. Uleiul se administrează intern, 5 picături de 3 ori pe zi, dizolvat în apă sau cu o linguriță de miere. Extern, pentru infecții pulmonare sau ale sinusurilor, se fac inhalații (câteva picături de ulei adăugate în apa fierbinte).

Cimbrul

 E considerat un medicament de excepţie şi un panaceu pentru bolile sezonului rece. Pe lângă efectul antiviral, acționează și împotriva bacteriilor rele, este antifungic și expectorant. Consumat sub formă de ceai sau de ulei esențial, combate eficient de la nas înfundat, tuse, răguşeală, până la sinuzită, bronşită, gripă.

Cuișoarele

Sunt condimente aromate care se folosesc în bucătărie, dar și în trusa de prim ajutor în caz de boală. Au efect antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, antiinflamator, antispastic, antinevralgic și anestezic local. Pentru infecţii ale aparatului respirator se fac inhalaţii; pentru cistite se foloseşte ulei atât în apa din baie, cât și administrat intern; dacă ai gastrită sau alte probleme cu stomacul, bea decoct de cuișoare; iar în caz de afecţiuni ale pielii (herpes, infecţii fungice) se aplică local comprese cu ulei de cuișoare.

Frunzele de măslin

 Opresc dezvoltarea microorganismelor potențial patogene şi cresc rezistenţa organismului. Sunt considerate adevărate antibiotice și antivirale naturale. Se administrează sub formă de ceai sau capsule.

Busuiocul

 Studiile au arătat că extractul de busuioc are puternice efecte împotriva virusurilor herpetice, hepatitei și enterovirusului. În același timp, crește imunitatea și ajută organismul să învingă mai repede infecția virală.

Menta

 Este „specialistă” în tratarea afecțiunilor digestive, de la greață, balonare, indigestie, până la toxiinfecție alimentară și contaminare cu stafilococul auriu. Substanțele volatile din mentă au efecte antibiotice, antiinfecțioase, împiedicând multiplicarea microorganismelor din tractul digestiv. Este de mare ajutor atât în infecții respiratorii, cât și digestive. Cea mai puternică formă de administrare e de ulei esențial.

Lichenul de piatră

 E folosit încă din secolul XVI pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator, de la tuse, bronșită, laringită, inflamații și iritații ale gâtului, până la răceli și viroze în general. Conține polizaharide, cu rol protector pentru mucoase, e fluidizant al secrețiilor bronșice, expectorant, tuberculostatic. De asemenea, a fost demonstră acțiunea antibacteriană pe numeroase bacterii siropvinovate de infecții respiratorii, digestive, uro-genitale, dar și o acțiune antivirală și antifungică (împotriva candidozei). Toate acestea îl fac remediu excelent în caz de infecții respiratorii sau genitale.

Astragalus

 Această plantă originală din Mongolia și din unele părți ale Chinei e folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale antioxidante, antivirale și hepatoprotectoare. Stimulează imunitatea, combate infecțiile virale, revitalizează organismul lipsit de energie, crește rezistența la frig și are efect antihipertensiv.

Multe din plantele de mai sus se pot combina în rețete cu puternic efect antiviral. Există gama Biosept cu siropuri, capsule, și tincturi pe care e bine să le aveți în casă în acest sezon.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri