8 plante benefice in tratamentele naturiste pentru imunitate – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

8 plante benefice in tratamentele naturiste pentru imunitate

Articole

Inainte de a fi disponibile medicamentele realizate in laboratoare, tratamentele naturale pe baza de plante erau singura cale de vindecare. Astfel, exista multe tratamente pentru imunitate, inspirate din Ayurveda, medicina traditionala chineza si practici culturale native americane.

Dupa cum stim, principiul de baza pentru mentinerea sanatatii, este imbunatatirea sistemului imunitar. Doar cu un sistem imunitar bine pus la punct, organismul poate lupta cu virusii si bacteriile, ajutandu-ne sa ne pastram sanatatea. Cu alte cuvinte, un tratament de imunitate natural, fara efecte adverse, este un supliment alimentar recomandat in orice moment pentru a ne vindeca si a preveni imbolnavirea.

Iata cateva dintre plantele care se regasesc in tratamentele naturale pentru imunitate.

Curcuma

Curcumina, ingredientul activ din turmeric sau curcuma, s-a dovedit a fi o substanta valoroasa in orice tratament de imunitate. Aceasta imbunatateste activitate sistemului imunitar, avand totodata, proprietati antivirale, antifungice si anticancer.

Ardei Cayenne

Capsaicina, principalul fitochimic din ardeiul Cayenne, este o sursa bogata de caretonoizi si beta-caroten. Caretonoizii sunt antioxidanti puternici care ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ al radicalilor liberi si la sustinerea functiei imune. De asemenea, ardeii Cayenne sunt o sursa de Vitamina C care combate si previne raceala si infectiile. Vitamina C contine bioflavonoidele de care organismul are nevoie pentru a produce celulele albe, necesare in combaterea infectiilor. Toate aceste proprietati fac din ardeiul Cayenne un ingredient valoros in multe tratamente naturale.

Oregano

Carvacrolul si timolul din oregano sunt uleiuri esentiale cu capacitatea de a distruge parazitii interni. Tinand cont de faptul ca sanatatea intestinala este extrem de importanta pentru buna functionare a sistemului imunitar, oregano devine un ingredient important in orice tratament de imunitate.

oregano planta benefica in tratamentul pentru imunitate

Ghimbir

Ghimbirul este apreciat ca un bun digestiv si stimulator imunitar, fiind susinut de cercetari indelungate si utilizat in numeroase tratamente naturale eficiente. Ghimbirul stimuleaza activitatea sistemului limfatic, prevenind acumularea toxinelor care pot genera infectii si diverse afectiuni. De asemenea, ghimbirul ajuta la activarea celulelor T care sunt vitale pentru sanatatea sistemului imunitar si distrug virusii.

Usturoi

Usturoiul ofera protectie impotriva multor infectii bacteriene si virale. Acesta contine alinaza care sa transforma in alicina, alicina avand capacitatea de combatere a bolilor si de stimulare a sistemului imunitar.

Lamaia

Datorita faptului ca lamaia contine flavonoide si terpenoide (substante cu proprietati antivirale, antimicrobiene, antiinflamatorii si antialergenice). De asemenea, flavonoidele sporesc capacitatea Vitaminei C si actioneaza ca un antioxidant puternic, stimulamd antivitatea sistemului imunitar.

Ceai verde

Ceaiul verde este si el un ingredient important in unele tratamente de imunitate. Acesta contine catechina care are efecte antivirale si poate combate cancerul. Mai multe studii au dovedit beneficiile protectoare ale ceaiului verde in cazul cancerului de colon, de san, esofagian sau ovarian.

Soc

Socul contine substante naturale numite flavonoide care ajuta la reducerea inflamatiilor si la stimularea sistemului imunitar. Studiile au dovedit ca socul poate ameliora simptomele gripei – febra, dureri de cap, oboseala, dureri de gat, tuse si dureri musuclare – motiv pentru care este prezent in multe tratamente naturale pentru raceala si gripa. Cele mai bune rezultate se obtin daca tratamentele sunt administrate la cel mult 48 de ore de la primele simptome.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.