facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-09-28
Vizualizari: 807
Comentarii: 0
8 greșeli care îți agravează alergia

Persoanele care suferă de alergie la polen, toamna, primăvara sau vara, e bine ca, pe lângă tratamentul specific și evitarea plimbărilor în natură, să dea atenție micilor „detalii”. Sunt anumite lucruri aparent banale, care agravează simptomele supărătoare.

Porți lentile de contact

În sezonul alergiilor, e bine să renunți la ele și să porți, mai degrabă, ochelari. Particulele fine de polen care ajung în ochi ar rămâne agățate de lentilele de contact, iar ochiul nu va putea elimina substanța iritantă până seara, când dai jos lentilele.

Dormi în pat cu animalul de companie

În blănița pisicii sau a cățelului tău se pot aduna polen, praf și alți alergeni de afară. Animalelor nu le poți face baie în fiecare zi, dar măcar le poți interzice accesul în dormitor, zonă care ar trebui să fie cât mai protejată.

Folosești odorizante de cameră

Lumânările parfumate, spray-urile și odorizantele pline de chimicale agresează suplimentar ochii și sistemul tău respirator. Renunță la ele și, în schimb, optează pentru uleiuri esențiale care purifică aerul din încăpere.

Mergi la piscină

La fel de iritant ca odorizantele este și clorul. Piscinele interioare îți fac mai mult rău decât cele exterioare, deoarece mirosul de clor este mai pregnant.

Anumite alimente

Cercetările au arătat că o anumită proteină găsită pe suprafața roșiilor, merelor sau portocalelor seamănă din punct de vedere molecular cu polenul, declanșând aceleași reacții autoimune. Spre exemplu, persoanele cu alergie la iarbă sunt mai sensibile la piersici, cartofi și roșii, iar cei cu alergie la polenul copacilor își agravează simptomatologia la contactul cu cireșele, merele sau țelina. Soluția este să consumi fructele și legumele curățate de coajă.

Propriile haine

Porți jacheta sau puloverul de două-trei ori până să-l speli? Iată o altă greșeală. Odată ce ai fost cu respectiva haină afară, materialul s-a impregnat cu alergeni pe care nu trebuie să-i împrăștii printre alte haine curate din șifonier.

Ieși la alergat la momentul nepotrivit

Iarba și copacii încep să elibereze polenul începând cu răsăritul soarelui, astfel încât cantitatea maximă de polen din atmosferă e dimineața, până în prânz. Evită această perioadă! Medicii recomandă jogging-ul sau plimbările seara, după muncă.

Ai multe animăluțe de pluș în casă

Acestea sunt adevărați magneți pentru praf, polen și alergeni. Scapă de ele sau spală-le frecvent. La fel de periculos este și covorul foarte pufos.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri