facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-09
Vizualizari: 1029
Comentarii: 0
8 afecțiuni pe care le poți trata cu valeriană

Supranumită „valiumul vegetal”, valeriana este o plantă celebră pentru puterea ei de a relaxa, de a trata astenia, durerea de cap și insomniile. Efectul ei liniștitor este însă util și în alte afecțiuni. Iată în ce situații e recomandat să apelezi la această plantă, pe care o poți consuma sub tincturaformă de ceai, tinctură sau capsule.

Te scapă de sughiț

Sughiţul este dat de contracţiile, spasmele repetate ale diafragmei. Aici intervine valeriana, care are puterea de a relaxa muşchii şi nervii din zona respectivă. Se administrează sub formă de infuzie sau, mai eficient, sub formă de tinctură (câteva picături diluate în apă). Nu o consuma în prima parte a zilei, dacă urmează să te urci la volan sau ai alte activități ce îți solicită atenția, căci valeriana induce somnul.

Ajută digestia

Balonarea de după masă, durerile abdominale, contracțiile intestinale și ale vezicii biliare provocate de stres sau de sindromul intestinului iritabil pot fi calmate cu remediile naturiste pe bază de valeriană, întrucât are efecte antispasmotice.

Reduce disconfortul menopauzei

Reduce disconfortul din perioada menopauzei și premenopauzei, atât la nivel fizic, cât și psihic, precum și durerile menstruale. Asta deoarece are capacitatea de a inhiba contracțiile mușchiului uterin.

Tratează durerile de cap

S-au făcut numeroase studii care au demonstrat faptul că valeriana poate ameliora durerile de cap și migrenele.

Îmbunătățește calitatea somnului

De peste 2000 de ani se cunosc calitățile acestei plante medicinale de a induce somnul și a reduce agitația și trezirile repetate din timpul nopții. E utilă persoanelor care se confruntă cu insomnii, fără a provoca dependență.

Scade tensiunea arterială

Valeriana relaxează și vasele de sânge și le crește elasticitatea, îmbunătățește, astfel, fluxul sanguin și scade tensiunea.

Utilă copiilor cu ADHD

Această plantă medicinală crește nivelul GABA (acid gama-aminobutiric) din creier, care e un aminoacid ce reglează ciclul somn-veghe, temperatura corpului, reduce palpitațiile, agitația și manifestările anxioase. Astfel, s-a demonstrat că e de ajutor copiilor cu ADHD și că reduce manifestările în boala Parkinson.

Alungă stările depresive

Rădăcina de valeriană conține compuși care destind și calmează în stările de depresie, anxietate și stres asemenea medicamentelor de sinteză puternice, precum Xanax sau Valium. Avantajul este că nu are efecte adverse dacă e consumată în dozele recomandate. Dacă, însă, nu se respectă aceste doze, valeriana poate avea efect opus, cauzând dureri de cap, de stomac, palpitații și insomnie. Nu este recomandată femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri