Știi care sunt cele mai rele lucruri pe care le poți face în caz de tuse?! Să o ignori și să nu-i tratezi cauza, să aștepți să „treacă de la sine” și să pleci urechea la mituri. De multe ori, aceste informații false care circulă în spațiul public nu doar că nu te ajută, dar îți pot face rău. Specialiștii Fares au identificat și demontat cele mai cunoscut 7 mituri despre tuse.
Tusea productivă este mai gravă decât cea seacă. În realitate, gravitatea nu ține de tipul de tuse. Singura diferență dintre cele două este tratamentul: pentru tusea seacă e nevoie de remedii calmante, emoliente, pe când tusea productivă trebuie tratată cu remedii ce ajută expectorația. Trebuie să știi că există siropuri naturale complexe, care acționează eficient pe ambele tipuri de tuse.
Tusea este semn de infecție și trebuie tratată cu antibiotice. Deși tusea poate fi un simptom al infecțiilor respiratorii, cum ar fi gripa sau răceala, acestea sunt de natură virală, necesitând remedii antivirale. NU antibiotice! Iar alte afecțiuni care au ca simptom tusea (astmul, alergiile, afecțiunile cardiace) vor avea tratamentul lor specific.
Laptele agravează tusea. Este valabil doar în cazul tusei productive, nu și dacă ai tuse seacă. Laptele cald cu turmeric este considerat un remediu excelent în caz de tuse seacă, iritativă: turmericul este un condiment cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, iar laptele are proprietăți calmante asupra gâtului. Combinarea acestor două ingrediente poate ajuta la ameliorarea tusei iritative și la reducerea inflamației gâtului.
Tusea trece de la sine. Doar pentru că durează mai mult decât răceala, până la 3-4 săptămâni, nu înseamnă că în acest timp nu trebuie să iei nimic. Există riscul ca această tuse să se agraveze, să se cronicizeze. Așadar, ia tratament până la vindecare! Pentru a nu-ți da peste cap ficatul cu tot felul de medicamente de sinteză, apelează la remedii naturale, din plante. Sunt sigure și eficiente. Dacă tusea este simptom al altor afecțiuni, mergi la medic pentru diagnosticarea și tratarea lor.
Tusea este contagioasă. Este adevărat că răceala și gripa sunt contagioase și că se pot răspândi prin tuse. Însă doar la început, în prima săptămână, când te simți rău. După care, simptomele dispar, odată cu ele și riscul de a contamina pe cineva. Tusea, într-adevăr, poate persista mai mult, 3-4 săptămâni, însă nu mai transmite virusuri. De asemenea, tusea dată de fumat, de astm, de alergii, de reflux gastroesofagian nu „se ia”, nu transmite nicio boală.
Mierea tratează tusea. Este mult spus! Ea ameliorează uscăciunea gâtului, având efect calmant în tusea seacă, însă nu o poate vindeca, elimina. Pentru asta, e nevoie de remedii dedicate.
E un fleac, nu trebuie să mergi la doctor. Doar pentru că e un simptom atât de des întâlnit, despre care știm că nu ne pune viața în pericol, nu înseamnă că e banal. Sunt situații când trebuie să mergi la medic pentru investigații suplimentare. Mai exact, când tusea nu dispare și devine cronică, dacă se agravează în timp, în loc să se amelioreze, dacă ai dificultăți de respirație și la înghițire.