facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-17
Vizualizari: 1185
Comentarii: 0
7 lucruri pe care nu le știai despre strănut

Hapciu! Este sunetul pe care îl auzim cel mai des în această perioadă și, dintre toate sunetele pe care le scoatem atunci când suntem răciți (tușit, suflatul nasului), strănutul este cel mai... simpatic. Din acest motiv, îi vom acorda puțină atenție și vom dezvălui despre el câteva informații la care nu te-ai fi gândit.

Are cauze variate

Strănutul este un act reflex care se declanșează în momentul în care mucoasa nasului este iritată, astfel că principala cauză este existența unei substanțe iritante, pe care organismul caută să o elimine. Poate fi vorba despre praf, polen, mucegaiuri (caz în care vorbim despre o alergie la una din aceste substanțe), sau despre mucus (în cazul virozelor respiratorii). În acest fel, rolul strănutului este să elimine bacteriile sau alți agenți periculoși și să susțină sănătatea organismului.

Lumina puternică

Prin așa numitul reflex fotic, poate declanșa strănut la una din patru persoane.

Se închid pleoapele

Ai conștientizat faptul că în clipa în care strănuți, pleoapele se închid, mușchii pieptului se contractă și cei ai gâtului se relaxează? Este un alt reflex al corpului.

Strănutul

Reprezintă o expulzie puternică a aerului din plămâni, prin nas și prin gură. Când strănutăm, mucusul și stropii de salivă sunt eliminați cu o viteză foarte mare, care poate depăși 100 km/oră. În aer, pe o rază de câțiva metri, sunt împrăștiați aproximativ 100.000 de microbi.

Variază în funcție de tonalitate

Fiecare dintre noi strănutăm într-un anume fel: unii mai delicat, alții mai zgomotos, unii strănută capsuleo singură dată, alții de câteva ori la rând, părând că nu se mai opresc, la unii sună ca un chițăit de șoricel, la alții ca o explozie puternică.

Îți trădează personalitatea

Se spune că îi poți „citit” de cei din jur după felul în care strănuți: cei care au un strănut zgomotos sunt sociabili, exuberanți, pe când cei care au un strănut finuț și reținut sunt mai timizi.

Nu trebuie suprimat

Când sunt în public, într-o sală de teatru sau într-o ședință, unii caută să se abțină de la strănut. Medicii susțin că e nesănătos și riscant. Își pot declanșa hernierea unor organe, mici leziuni ale vaselor de sânge, probleme cu urechile, cu diafragma.

Dacă strănutul tău este cauzat de vreo răceală, îți urăm de pe acum sănătate multă și îți recomandăm gama Hapciu, ce cuprinde ulei nazal pentru desfundarea nasului, plicuri solubile și capsule care diminuează mai multe simptome neplăcute ale răcelii, tratând în același timp și boala, tinctură cu efect sudorific, antiinfecțios, imunostimulator, care grăbește vindecarea, loțiune pentru frecții și mai multe tipuri de ceaiuri.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri