facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-10-14
Vizualizari: 822
Comentarii: 0
7 lucruri pe care nu le știai despre imunitate

Interesul pentru întărirea imunității a început să crească acum, în pragul sezonului rece. Se vorbește despre vaccinare, despre suplimente alimentare, despre ce trebuie să facem pentru a ne feri de răceli. Pentru a lua cele mai bune decizii, e important înainte de toate să cunoaștem câteva date interesante despre sistemul nostru imunitar.

- Variază de-a lungul vieții

În primii ani nu e complet maturizat, apoi crește, după care poate scădea în tinerețe din cauza stresului și a stilului de viață nesănătos. Perioada sarcinii poate la rândul ei perturba sistemul imunitar, iar pe măsură ce îmbătrânim organismul își încetinește funcțiile, printre care și cea a sistemului imunitar. Anumite boli, consumul de alcool, fumatul, stresul, tulburările de somn și obezitatea predispun la scăderea imunității.

- Nu e în toate cazurile de dorit o imunitate puternică

Câteodată, un sistem imunitar prea alert se poate întoarce împotriva propriului organism, atacând celule pe care le confundă cu agenți patogeni. Vorbim despre boli autoimune, alergii, astm. Persoanelor cărora li s-au transplantat organe, spre exemplu, li se prescriu chiar medicamente imunosupresoare, care atenuează funcția sistemului imunitar, pentru a nu ataca țesuturile „străine”.

- Cum îți dai seama că imunitatea ta e prea scăzută?

Răcești des și te vindeci greu, faci infecții urinare repetate, îți apare herpes, ai candidoze bucale sau genitale și stări de epuizare. Dacă vrei să evaluezi exact starea imunității tale, poți face un test specific, numit imunogramă, prin care se depistează cantitatea de anticorpi din sânge.

- Dacă analizele și semnele arată o imunitate scăzută

E nevoie să apelezi la preparate din plante și ciuperci medicinale, la acizi grași esențiali, să mănânci multe fructe și legume bogate în vitamine (A, B, C, D, E) sau să iei suplimente cu vitamine și zinc, după o schemă corectă de tratament, fără excese.

- Somnul, sportul, alimentația sănătoasă, echilibrată, remediile naturale și grijă la igienă

Acestea sunt cele cinci secrete ale unui sistem imunitar puternic. Ține cont de ele și vei fi ferit de boli în această toamnă!

- De ce ne îmbolnăvim în sezonul rece?

Ai putea crede că frigul e vinovat. Într-adevăr, el sensibilizează mucoasa nazală, făcându-te vulnerabil în fața microbilor, însă răceala nu e dată de frigul în sine, ci de un virus. Pe care e mult mai probabil să-l contactezi din interior decât din exterior. Toamna și iarna, oamenii se îmbolnăvesc mai degrabă din cauza faptului că stau prea mult în spaţii închise, neaerisite.

- Imunitatea depinde în proporție de 70% de activitatea tractului digestiv

Mai concret, flora intestinală are un rol important, căci bacteriile bune care populează stomacul și intestinele formează un scut de protecție împotriva multor afecțiuni. Flora intestinală poate fi afectată de stres, de antibiotice sau de o alimentație dezechilibrată.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri