facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-04-02
Vizualizari: 605
Comentarii: 0
7 lucruri din casă pe care trebuie să le dezinfectezi frecvent

Știai că virusul gripal rezistă pe suprafețe până la 48 de ore? Și că cele mai murdare obiecte sunt exact acelea pe care le porți mereu mereu cu tine, pe care le atingi zi de zi?! Fă-ți un obicei din a le dezinfecta periodic pentru a nu risca o îmbolnăvire.

Clanța ușii de la intrare

Încă din momentul în care intri în casă aduci cu tine virusuri de la exterior. Gândeşte-te cu câte surse de microbi ai intrat în contact, de la butoanele lifturilor, clanţele uşilor, barele şi scaunele din autobuze, până la coşul de cumpărături din supermarket. Mâinile tale sunt murdare și atingi cu ele clanța propriei uși. Nu uita să o ștergi cu o soluție dezinfectantă măcar de fiecare dată când ștergi praful și faci curățenie în casă.

Telefonul

Oricât de atenți am fi la igienă, telefonul este obiectul pe care îl manevrăm cel mai des cu mâinile murdare. Îl scoatem din buzunar pe stradă, în mijloacele de transport în comun, răspundem la vreun apel cu mâna contaminată, îl lăsăm pe birouri, apoi îl ducem în dreptul feței, aproape de gură, de ochi. Este o sursă de microbi, astfel că trebuie șters cât mai des cu șervețele antibacteriene sau cu o dischetă de bumbac înmuiată în spirt.

Portofelul

Intră în contact cu banii care au trecut, până la tine, prin sute de mâini. Monedele și bancnotele sunt un focar de infecție și toate zac în portofelul tău. Nici nu mai contează dacă ești sau nu spălat pe mâini atunci când îl manevrezi. Oricum te contaminezi odată ce ai pus mâna pe bani.

Geanta

O porți cu tine prin mijloacele de transport în comun, o așezi pe tejgheaua de la supermarket, pe biroul de la serviciu... Și ea este o purtătoare de virusuri, atât la exterior, cât și la interior. E bine să o ștergi cât mai des cu șervețele umede.

Cheile

Îți amintești să le fi curățat în ultima lună, în ultimele 6 luni? Și ele sunt „plimbate” peste tot și manevrate cu mâinile murdare.

Tastatura

Pentru că nu de fiecare dată ești spălat pe mâini, atunci când o atingi, tastatura acumulează o varietate de microbi. Nu-ți duce mâna la nas, ochi și gură atunci când scrii la calculator.

Animalele de pluș

Captează mult praf și microbi, fiind o mare sursă de virusuri pentru copiii care se joacă cu ele. Dacă cel mic se îmbolnăvește des, e bine să ai în vedere că focarul de infecție este chiar în camera lui. Pune cât mai des aceste jucării în mașina de spălat! Ca să nu se strice, le poți proteja într-o plasă specială și folosind un program pentru rufe delicate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri