facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-05-23
Vizualizari: 764
Comentarii: 0
7 idei preconcepute despre slăbit

Când vine vorba despre cure de slăbire, auzim o mulțime de teorii, unele contradictorii, dar și o mulțime de idei preconcepute. Nu numai că nu te ajută să pierzi kilograme, dar chiar îți pot pune în pericol sănătatea. Iată 7 dintre cele mai comune mituri despre slăbit și de ce le demontează nutriționiștii.

„Carbohidrații sunt inamicii

Am ajuns să ne fie tuturor frică de coșul cu pâine, însă trebuie să știm că nu toți carbohidrații trebuie evitați. Doar cei rafinați, simpli, din făină albă, dulciuri, snack-uri etc. În rest, există carbohidrați complecși din fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale și fasole, care vin cu un aport de nutrienți și fibre esențiale organismului.

„Dacă ți-e foame seara, mănâncă un fruct”

Ei bine, riști chiar să te îngrași. De ce? Pentru că fructele conțin fructoză, un zahăr care, chiar dacă se absoarbe mai lent decât zahărul clasic, conține și el același număr de calorii care, consumate seara, se depun rapid. Ca să nu mai vorbim că fructele nu satură, dimpotrivă, fiind ușor acide, riscă să-ți deschidă și mai mult apetitul.

„Trebuie să reduci serios numărul caloriilor”

Este parțial adevărat. Într-adevăr, nu poți slăbi dacă nu reduci cantitatea porțiilor și implicit a caloriilor. Însă nu prea mult. Dietele drastice, restrictive, nu pot fi ținute pe termen lung, iar când revii la un regim normal, organismul tău, speriat de „foamete” și intrat în alertă, va începe să-și facă provizii, iar tu te vei îngrășa la loc.

„E bine să mănânci puțin și des”

Dacă faci o obsesie din respectarea celor 3 mese principale și două gustări pe zi, ar însemna să te preocupi, să te gândești în permanență la mâncare. Ceea ce, într-o cură de slăbire, nu e indicat. E bine să te detașezi și să mănânci mai rar, doar când simți că ți se face foame. A avea 5 mese pe zi ar însemna ca ele să fie extrem de reduse cantitativ, ceea ce se întâmplă mai greu. Ajungi să „ciugulești” întruna, nici sătul nu te simți, nici nu slăbești.

„Mitul celor doi litri de apă”

Peste tot auzim că e bine să bem zilnic doi litri de apă. Recomandarea nu e pentru oricine, pentru că nu sunt doi oameni la fel, organismul fiecăruia are nevoi diferite. Unii, spre exemplu, transpiră extrem de puțin, iar metabolismul e zgârcit cu pierderea de lichide. Apoi, contează mediul, temperatura, activitatea fizică desfășurată. Să nu uităm că tot lichide consumăm din fructe, legume, supe, ceai... Important e să nu aștepți niciodată să ți se facă foarte sete.

„E bine să alegi lactatele degresate”

Iată un alt mit care trebuie demontat. Laptele sau iaurtul cu mai puține grăsimi au la fel de multe calorii ca și versiunea integrală a lor pentru că au adăugate tot felul de îndulcitori pentru a le îmbunătăți gustul. Mai mult decât atât, procesul de degresare e unul prea puțin sănătos.

„Când începi cura de slăbire, apucă-te și de sport”

Greșit! Nu ar fi prea indicat deoarece sportul, într-adevăr, arde calorii, dar îți dă și o foame de lup, la final. Dacă te apuci de sport exact în perioada în care îți propui să reduci porția de mâncare, riști să le abandonezi lamentabil pe ambele.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri