facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1237
Comentarii: 0
7 cocktailuri delicioase şi pline de vitamine, care îţi întăresc imunitatea

Delicioase şi naturale, cocktailurile făcute în casă, din fructe şi legume, sunt o „bombă” de vitamine care îţi revitalizează organismul şi îi întăresc imunitatea. Acum, că a venit deja sezonul rece, vei avea nevoie. Ştim, vei zice că e mai comod să iei sucul gata făcut, de pe raftul magazinului. Dar beneficiile nu sunt nici pe departe aceleaşi.  Ai nevoie doar de un storcător sau un blender şi de o vizită la piaţă. Prepararea unui suc natural nu va dura mai mult de 5 minute. Îndulceşte-l cu miere şi, pentru a-i intensifica efectul, adaugă câteva picături de tinctură de propolis sau tinctură special preparată pentru creșterea imunităţii.

Limonadă cu ghimbir

Ingrediente: o lămâie, un vârf de rădăcină de ghimbir, miere după gust.

Mod de preparare: ghimbirul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mică, se adaugă în sucul de lămâie proaspăt stors, se completează cu apă şi cu miere. E răcoritor şi plin de vitamina C.

 Cocktail cu merişoare

Ingrediente: 100 g de merişoare, o lămâie, o portocală

Mod de preparare: merişoarele se pasează până devin o pastă, se adaugă sucul de lămâie şi cel de portocală, apoi apă şi se îndulceşte cu miere. Sucul de merişoare e antiinflamator, antiinfecţios, diuretic, bogat în vitamina C şi e celebru pentru tratarea cistitelor şi a altor afecţiuni ale tractului urinar, la femei.

Suc cu măr şi rădăcinoase

Ingrediente: un măr, doi morcovi, o sfeclă roşie.

Mod de preparare: ingredientele se curăţă de coajă şi se pun în storcător. Rezultă un suc delicios şi plin de antioxidanţi. Sfecla roşie are şi un puternic efect detoxifiant, antiinflamator şi energizant, protejează ficatul şi inima, iar morcovul e recomandat în anemii.

Cocktail energizant

Ingrediente: grepfrut, măr, ghimbir

Mod de preparare: se mixează toate ingredientele, curăţate de coajă, într-un blender. Sau se stoarce grepfrutul, iar mărul şi ghimbirul se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apă şi miere. E un suc răcoritor şi energizant.

Sirop de cătină

Ingredinte: 1 kg fructe de cătină, 200-250 g miere

Mod de preparare: Se spală bine boabele de cătină, se curăţă de frunze şi resturi de crenguţe, se amestecă în blender sau în storcător, se strecoară de seminţe şi resturi. Apoi se adaugă mierea, puţină apă, şi se depozitează la frigider. E o explozie de vitamina C, dar acest sirop bun pentru imunitate mai conţine calciu, magneziu, fosfor, beta-caroten sau vitamina A, E, complexul B etc. Se iau câteva înghiţituri, dimineaţa, sau se adaugă în alte sucuri.

Kiwi la blender

Ingrediente: 4 kiwi, un măr, o lămâie, miere

Mod de preparare: kiwi şi mărul se curăţă de coajă şi se pasează în blender, se amestecă apoi cu sucul stors de la lămâie. Se adaugă apă şi se îndulceşte cu miere. Kiwi conţine o cantitate impresionantă de vitamina C, dar şi potasiu şi betacaroten, iar un astfel de cocktail e ideal pentru întărirea imunităţii în sezonul rece.

Un pahar dulce cu must

Nu ai nevoie decât de un kilogram de struguri pe care să îi storci sau poţi cumpăra mustul gata făcut, din piaţă. Nu putem să nu-l recomandăm, mai ales acum, că e sezonul lui. Iar asta deoarece sucul de struguri are numeroase efecte benefice: e remineralizant, diuretic, bun în anemii, constipaţii, are proprietăţi detoxifiante şi antioxidante.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri