facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-03-31
Vizualizari: 18429
Comentarii: 0
7 ceaiuri care tratează bronșita

Tuse, respirație îngreunată, durere surdă în coșul pieptului, stare generală de astenie și de oboseală, acestea sunt simptomele bronșitei. Apare la câteva zile după o răceală sau gripă și este cauzată cel mai adesea de un virus. Bronhiile, care transportă aerul în plămâni, se inflamează, căile respiratorii se îngustează și încep să secrete mai mult mucus. Acesta blochează căile respiratorii și provoacă tusea. Tusea seacă la început, apoi productivă, este, de fapt, principalul mijloc de manifestare a acestei infecții respiratorii și poate dura cu săptămânile. Se vindecă de la sine, de obicei, însă e mai bine să iei unele măsuri pentru a respira mai uşor şi pentru a nu risca să rămâi mult timp cu o respiraţie hârâită şi şuierătoare.

Doar 10% dintre cazurile de bronșită necesită tratament medicamentos, restul se tratează foarte bine cu remedii naturiste. Și ce poate fi mai bun, mai ieftin și mai la-ndemână decât un ceai cald?! Organismul tău are mare nevoie de el, te hidratează, fluidizează mucusul și ameliorează tusea.

Ceaiul de lumânărică este celebru pentru vindecarea infecțiilor respiratorii. Această plante conține substanțe care ajută la fluidizarea și eliminarea secrețiilor acumulate în urma infecțiilor bronșice, are proprietăți emoliente, antiinflamatoare, fiind ingredient de bază în prepararea multor siropuri de tuse.

Ceaiul de eucalipt e și el expectorant, antiseptic, mucolitic și antiinflamator, ușurează respirația și eliberează căile respiratorii.

Pătlagina este antiseptică, ajutând la eliminarea microbilor. În plus, acționează ca un balsam protector pe mucoasa căilor respiratorii, are efect emolient, cicatrizant.lichen de piatra

Ceaiul de isop este o altă soluție pentru calmarea gâtului, faringelui și corzilor vocale. Se recomandă în bronșită, astm bronșic și tuse grație efectului său expectorant, mucolitic, bronhodilatator, antiinflamator și antiseptic.

Ceaiul de scai vânăt fluidifică secrețiile bronșice, ajută la eliminarea lor din căile respiratorii și, în același timp, calmează accesele de tuse. Această plantă are o istorie bogată în tratarea tusei, fiind folosită încă de pe vremea dacilor. Un alt mare beneficiu este că distruge virusurile și bacteriile care au declanșat iritația și inflamarea căilor respiratorii.

Ceaiul din lichen de piatră nu trebuie să-ți lipsească din casă dacă suferi de bronșită, traheită, laringită și tuse. El este fluidizant al secrețiilor bronșice, expectorant, antibacterian, antiseptic și imunostimulator. În plus, s-a constatat că are un efect antiinflamator comparabil cu cel al ibuprofenului (un antiinflamator de sinteză foarte puternic).

Ceaiul de tei este ideal seara. Te ajută să dormi mai bine, dar are și pentru musculatura bronșică o acțiune relaxantă, antispastică.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri