facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-11-26
Vizualizari: 870
Comentarii: 0
6 sfaturi ca să nu răceşti în iarna aceasta

Să nu răceşti deloc în acest sezon rece? Se poate, nu este deloc imposibil. Asta doar dacă ştii să îţi întăreşti organismul şi să te protejezi. Sunt 6 sfaturi de bază. Dacă le respecţi, eşti asigurat.

  1. În primul rând trebuie să-ţi întăreşti imunitatea. Ai grijă la alimentaţie, consumă multe fructe şi legume bogate în vitamina C şi antioxidanţi, proteine de calitate, grăsimi nesaturate, bea ceaiuri medicinale de fructe de pădure şi echinacea, consumă miere, tinctură de propolis şi mănâncă mai sănătos, în general.ceai la plicuri pentru imunitate
  2. Tot pentru întărirea organismului, fă zilnic sport. Întotdeauna va fi mai bun sportul în aer liber, însă cum iarna nu poţi alerga în parc ca până acum, poţi face zilnic plimbări mai alerte. Coboară din autobuz cu o staţie mai devreme, urcă pe scări în loc să iei liftul, joacă-te cu animalul de companie etc.
  3. Ai grijă şi la igienă! Virusurile gripale se iau în primul rând din comunităţi, din spaţiile închise. Aeriseşte mai des, inclusiv la birou, deoarece principala cauză a epidemiilor gripale din această perioadă o reprezintă faptul că oamenii stau mai mult în spaţii închise, unde respiră acelaşi aer „virusat”. Spală-te pe mâni foarte des, foloseşte geluri antibacteriene, spală bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.
  4. Nu sta „nas în nas” cu persoanele bolnave. Dacă ai dat mâna cu un coleg care e răcit şi tocmai a strănutat, mergi în cel mai scurt timp să te speli pe mâini. Evită vizitele şi chiar ieşirile la film alături de prieteni răciţi. Igienizează-ţi periodic tastatura, telefonul, geanta.
  5. Pe toată această perioadă a sezonului rece, atenţie şi la căldura din casă şi din maşină. Dacă setezi o temperatură prea ridicată, aerul cald îţi va usca mucoasele de la nivelul nasului, ochilor, gurii, făcându-le vulnerabile în faţa germenilor. Cel mai bine e să-ţi montezi un umidificator sau să pui pe calorifer, în fiecare seară, un vas cu apă.
  6. Nu te mai stresa! Se ştie că stresul slăbeşte sistemul imunitar şi te face vulnerabil în faţa virusurilor. Problema stresului se poate rezolva dacă adopţi anumite tehnici de relaxare: faci băi calde seara, în care picuri uleiuri esenţiale cu efect relaxant, renunţi la cafea în favoarea ceaiurilor medicinale sedative (tei, valeriană), te orientezi către activităţi care îţi fac plăcere şi te deconectează.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri