facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-09-15
Vizualizari: 1956
Comentarii: 0
6 proprietăți uimitoare ale cuișoarelor

Aromatele și parfumatele cuișoare, cu gustul lor dulce-picant, știi că se folosesc la condimentarea prăjiturilor sau iarna, la vinul fiert. Însă e chiar păcat să limităm doar la atât întrebuințările lor. Nu de alta, dar au proprietăți uimitoare pentru sănătate, fiind considerate printre cele mai bune antibiotice naturale.

Cuișoarele conțin antioxidanți, acizi grași omega-3, vitamine, minerale, flavonoizi și o cantitate importantă dintr-un compus numit eugenol, un ulei volatil cu proprietăți antiinflamatoare. De altfel, extractul de cuișoare, uleiul esențial și cuișoarele în sine au rol antibacterian, antiseptic, antifungic, antiviral și analgezic. Uleiul de cuișoare este folosit ca antibiotic natural pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni. Iată 6 dintre acestea:

Dureri de dinți, ulcerații bucale, gingii iritate

Uleiul de cuișoare este inclus în compoziția unor analgezice stomatologice, dar și ca tratament de urgență, acasă. Dacă te doare un dinte, înmoaie o bucățică de vată în ulei de cuișoare și aplică pe zona afectată. În caz de respirație urât mirositoare sau gingii iritate, fă gargară cu ulei de cuișoare diluat în apă sau mestecă două cuișoare.

Infecții ale pielii

Acest ulei e bun de pus pe rană, la propriu. Nu simplu, ci neapărat diluat (cu ulei de măsline, spre exemplu). Vindecă înțepături de insecte, tăieturi, infecții fungice și o mulțime de leziuni.

Răceli, infecții respiratoriicuisoare

Sinuzita, durerile în gât, tusea, răceala, bronșita, toate acestea pot fi combătute cu ajutorul uleiului de cuișoare. Pentru tuse, se bea un decoct de cuișoare, pentru nas înfundat și infecții respiratorii se fac inhalații cu ulei de cuișoare.

Dureri de cap, de urechi

Pentru primele, se pun pe frunte comprese cu ulei cuișoare diluat, care are un efect de răcorire și de reducere a durerilor. Pentru durerile de urechi, se picură în urechea afectată câteva picături de ulei de cuișoare amestecat cu ulei de măsline.

Balonări

Se ia înainte de masă un vârf de cuțit de pulbere de cuișoare. De altfel, cuișoarele pot fi folosite cu succes în mai multe afecțiuni digestive – ameliorează greața, durerile de stomac, indigestia și au efect anti-parazitar. Se mai pot consuma sub formă de decoct, uleiul putând fi iritant pentru stomac.

Stres

Folosit în lampa de aromaterapie, uleiul de cuișoare are efect de relaxare, îndepărtare a oboselii și a stresului.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri