facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-09
Vizualizari: 669
Comentarii: 0
6 Motive pentru care sa alegi un produs BIO

Să fie așa mare diferență între produsele bio și cele normale? Mulți le consideră un moft, un ban în plus cheltuit degeaba. Producătorii acestor alimente, însă, au o cu totul altă părere, căci știu foarte bine câte rigori trebuie să îndeplinească și câtă grijă au ca produsele să fie cele mai „curate”, cele mai sănătoase și mai gustoase. De ce să cumperi bio? Îți dăm 6 argumente.

Nu conțin pesticide și chimicale

Producătorii au grijă ca plantele, fructele și legumele bio să fie crescute în cel mai bun sol, departe de sursele de poluare. Nu se folosesc pesticide sintetice și fertilizatori artificiali, nici alte chimicale menite să influențeze creșterea. Pentru faptul că sunt mai „curate”, produsele bio sunt recomandate în special copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor în vârstă.

Au un gust mai bun

Unii poate nu sesizează o prea mare diferență de gust. Cel puțin la Fares, absolut toate plantele sunt cultivate și recoltate cu dragoste și respect pentru natură. Cele trei ceaiuri bio pe care le-am lansat (de Mentă, de Mușețel și 7 plante) nu diferă ca gust sau ca efect terapeutic față de cele din varianta clasică. Totuși, dacă există un „maxim de savoare”, ceaiurile bio l-ar putea atinge și sunt destinate persoanelor care vor un anumit standard de calitate

Sunt mai bogate în antioxidanți și în nutrienți

Plantele bio pot conține mai mulți nutrienți și antioxidanți decât cele din culturi industriale. Un studiu publicat în Jurnalul de Agricultură și Chimie Alimentară din SUA, citat de Financiarul, a arătat că ceapa de cultură organică ar conține cu până la 20% mai mulți antioxidanți decât cea din cultura clasică. Explicația este aceea că solul în care sunt cultivate produsele bio nu e afectat de chimicale, fiind, astfel, mai plin de minerale care se transferă în plante.

Nu sunt cu mult mai scumpe

Deși mulți evită standurile bio din magazine, crezând că prețurile de acolo sunt exagerat de mari, ai fi uimit să vezi că diferența e doar de câțiva lei. Acei lei, însă, reprezintă o investiție în sănătatea ta. Ai siguranța că produsul cumpărat este cu adevărat bun, natural, sănătos. În plus, ești recompensat cu vârf și îndesat pentru mica sumă plătită în plus, deoarece alimentele bio oferă o concentrație mai mare de nutrienți decât cele clasice.

Contribui la protejarea mediului

Încurajând producția de alimente bio, susții un tip de agricultură prietenoasă cu mediul. Culturile organice nu sunt la fel de poluante, reduc degradarea solului, calitatea apei din pânza freatică este mai bună, datorită faptului că nu se folosesc pesticide, astfel că și animalele și oamenii trăiesc mai sănătos.

Ai siguranța calității

E o mare diferență între produsul natural, de la țară, vândut de nea Ion în piață, și un produs atestat BIO. În acest din urmă caz, ai siguranța calității. Pentru a obține, oficial, titulatura de bio sau eco, produsul trebuie să îndeplinească o serie de rigori. De la cultivarea semințelor, până la produsul finit, care ajunge în magazin, întregul proces trebuie să respecte anumite standarde și este supus unei ample verificări. Încearcă și tu aceste produse și spune-ne cum ți se par!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri