×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

6 motive pentru care răcești atât de des

Sfaturi Practice

De unii nici nu se atinge răceala, cât e iarna de lungă, iar tu nu mai scapi de ea. Vrei să stii de ce? Pot fi 6 posibile cauze.

Un adult răcește, în medie, de patru ori pe an, cel mult, în timp ce la un copil episoadele de răceală ajung la șapte-opt. Vindecarea se face într-o săptămână – până la zece zile. Tu răcești mult mai des, boala durează  mai mult, iar uneori apar complicații? Ești mereu cu șervețelele după tine și parcă ai uitat cum e să respiri normal? Înseamnă că undeva sunt niște probleme.

Ai imunitatea slăbită

Primul motiv pentru care toate bolile se prind de tine este, evident, acela că ai imunitatea la pământ. De ce nu încerci să faci o cură de vitamine și minerale, de suplimente alimentare pe bază de ciuperci medicinale, de siropuri de imunitate cu echinacea, miere și cătină? Vei vedea diferența!

Mănânci nesănătos

Hrana săracă în vitamine, minerale, antioxidanți, bazată mai degrabă pe fast-food, afectează capacitatea organismului de a lupta cu boala și întârzie vindecarea ei.

capsule moiIei antibiotice

Îți spui că doar ele te mai pot salva, dar intri într-un cerc vicios. Nu ai nevoie de antibiotice în infecțiile virale, ele doar slăbesc imunitatea și dau rezistență. În cazul în care apar complicații (otită, sinuzită, laringită…), mult mai indicate sunt antibioticele naturale Biomicin, pe bază de uleiuri esențiale.

Nu ai grijă la igienă

Dacă circuli cu mijloacele de transport în comun, mergi des în locuri publice, aglomerate, pui mâna peste tot, apoi o duci la nas și la gură, fără să te fi spălat înainte cu apă și săpun, intri automat în contact cu virusurile.

Fumezi

Potrivit studiilor, fumătorii activi sau pasivi au mult mai multe episoade de bronşită acută decât cei care nu fumează. Iar 90% dintre bronşitele cronice au ca principal vinovat fumatul. Inhalarea fumului de țigară distruge cilii din fosele nazale și, implicit, bariera de apărare a organismului împotriva virusurilor. Apoi, fumul usucă și mai tare gâtul și mucoasa respiratorie, sensibilizându-le.

Nu te tratezi

În momentul în care ai răcit, nu iei măsuri, sau nu le iei pe cele corecte. Spre exemplu, dacă nu bei cât mai multe ceaiuri medicinale ca să te hidratezi, mergi în continuare la serviciu unde tragi de tine, te obosești, te stresezi, nu apelezi la niciun remediu, atunci nu e de mirare că boala se agravează și te ține mai mult.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.