facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-08-13
Vizualizari: 992
Comentarii: 0
6 mituri despre infecțiile urinare

De ce apar parcă din senin, când ne e lumea mai dragă? De ce, în ciuda tratamentului pe care îl urmăm, infecțiile urinare recidivează? Se pare că, deși sunt afecțiuni frecvente în rândul femeilor, încă nu le cunoaștem modul de acțiune și facem greșeli. Cele mai multe din cauza informațiilor eronate, a ideilor preconcepute și a miturilor care planează în jurul lor. Haideți să facem puțină lumină în acest caz!

Apar din cauza igienei precare

Este adevărat că dacă nu folosim cu atenție toaletele publice, nu ne spălăm pe mâini și nu avem o rutină corectă înainte și după contactul sexual ne putem alege cu o infecție urinară. Dar și persoanele care au o igienă prea riguroasă sunt predispuse. Asta din cauză că, prin spălare excesivă (cu săpunuri nepotrivite), distrug flora bacteriană normală, care protejează de bacterii.

Infecțiile urinare sunt contagioase

Greșit. Ele nu pot fi transmite partenerului în timpul contactului sexual. Totuși, este bine să luați o pauză în perioada critică pentru a nu agrava simptomele.

Infecțiile frecvente ascund probleme grave

Tot ce arată, de fapt, este că aveți o imunitate scăzută pe fondul căreia contactați infecția. Și mai arată faptul că nu le tratați corect. Probabil întrerupeți tratamentul cu antibiotice mai devreme, gândind că boala a trecut odată cu simptomele. Oricum, e bine să mergeți la medic pentru un set de analize.

Sunt specifice femeilor

Într-adevăr, doamnele sunt mai predispuse din cauza anatomiei lor (au uretra mai scurtă decât a bărbaților, ceea ce înseamnă că bacteriile ajung mai ușor în vezica urinară). Dar și bărbații pot face. Aproximativ 12% din populația capsule moimasculină este predispusă la un episod de infecție pe parcursul vieții.

Trec cu suc de merișoare

Acest suc este celebru pentru puterea sa de a preveni infecțiile urinare. În timpul manifestării bolii, ajută la vindecare prin faptul că are proprietăți antibacteriene și întărește imunitatea. La fel de bun este sucul de afine. Dar aceste sucuri nu pot trata singure o infecție. Este nevoie de antibiotice. Biomicin urinar, de pildă, este un antibiotic natural pe bază de uleiuri esențiale care calmează simptomele neplăcute și contribuie la apărarea împotriva microorganismelor de la nivelul tractului genito-urinar, având spectru larg de acțiune.

Dacă simți iritație în timp ce urinezi înseamnă că ai făcut infecție urinară

Iritația nu este doar simptomul unei infecții de tract urinar. Mai poate fi dată de diverse afecțiuni inflamatorii, cum ar fi vaginita sau infecția cu Candida.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri