facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1047
Comentarii: 0
6 lucruri interzise când eşti răcit

Dai căldura la maximum, eviţi să deschizi ferestrele, bei ceaiuri prea fierbinţi şi tuşeşti cu mâna la gură, atunci când eşti răcit? Nimic mai greşit! Nu faci decât să agravezi şi să prelungeşti boala. Iată care sunt cele 6 lucuri interzise, în această perioadă.

-          Ai fost învăţat de mic ca, atunci când tuşeşti sau strănuţi, e bine şi frumos să pui mâna la gură. Raţionamentul este să nu răspândeşti microbii şi să-i îmbolnăveşti şi pe cei din jur. Corect până aici, însă trebuie să ştii că ei vor rămâne pe mâna ta, unde vor supravieţui până la trei ore. Ideal este să strănuţi sau să tuşeşti într-o batistă sau într-un şerveţel pe care îl vei arunca.

-          Nu sta prea mult în casă sau la birou, cu ferestrele închise. Faptul că în sezonul rece oamenii stau mai mult în spaţii închise, unde respiră acelaşi aer cu persoanele bolnave, este considerat, de fapt, principala cauză a răcelilor. Aeriseşte cât mai des! Îmbracă-te, dacă îţi e frig, însă nu “cloci” virusurile în cameră.

-          Nu lua antibiotice! Ele sunt ineficiente la o simplă răceală, care e infecţie virală, nu microbiană. Apoi, ele îţi slăbesc degeaba sistemul imunitar. Nici prea multă aspirină nu e bine să îţi administrezi. Cercetările au stabilit că abuzul poate provoca o afecţiune neurologică gravă, numită boala Reye.

-          Nu bea ceaiurile prea fierbinţi! Ai fi tentatat să crezi că lichidul trebuie băut cât suporţi de fierbinte, pentru a te încălzi. Însă rişti să suferi arsuri la nivelul mucoasei, să-ţi iriţi şi mai tare gâtul. Cele mai indicate sunt ceaiurile medicinale calde.

-          Nu da căldura la maximum în casă sau în maşină. Aerul cald îţi va usca mucoasele de la nivelul nasului, ochilor, gurii. În cameră ar fi chiar indicat să foloseşti un umificator sau să pui un vas cu apă pe calorifer, ca remediu naturist împotriva răcelii.

-          Dacă eşti părinte, evită să-ţi săruţi copilul în perioada de răceală, să vorbeşti prea aproape de el şi spală-te cât mai des pe mâini, mai imediat după ce ai ajuns acasă şi când intri în contact cu hainele şi mâncarea celui mic. Răcelile se iau, de obicei, prin atingerea suprafeţelor contaminate şi apoi ducerea mâinilor la nas sau la gură.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri