facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-25
Vizualizari: 731
Comentarii: 0
6 lucruri despre imunitate pe care oricine trebuie să le știe

De ce unii se îmbolnăvesc foarte rar, iar de alții se prind parcă toate virusurile respiratorii din sezon? Răspunsul trebuie căutat atât în măsurile de protecție pe care și le ia fiecare, cât și în nivelul imunității. Iată de ce e atât de important!

Ce face imunitatea

Imunitatea este „scutul” nostru împotriva bacteriilor și virusurilor prezente peste tot în jur. Nu ne păzește de infectare, nu previne contaminarea, însă ne oferă un răspuns adecvat atunci când suntem infectați. Concret, ajută organismul să lupte cu virusurile și grăbește vindecarea. Imunitatea este extrem de importantă în orice infecție, putând face diferența între simptome ușoare sau grave, între boală și sănătate.

Cei mai buni aliați în întărirea imunității

Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, găsim ajutoare incredibil de puternice în natură. Există câteva plante (echinacea, fructe de soc, usturoi, ghiara mâței, astragalus ), ciuperci medicinale (ganoderma, shiitake, maitake) și fructe (cătină, măceșe, afine, coacăze, aronia) cu proprietăți remarcabile, care se pot administra sub formă de capsule pentru imunitate, ceaiuri, siropuri, comprimate masticabile și tincturi de echinacea.

Alături de plante și ciuperci, e nevoie și de un aport suficient de vitamine (A, C, D, E) și minerale (zinc, seleniu, magneziu). Ideal ar fi să le luați la recomandarea unui medic, pe baza unor analize de sânge. Asta deoarece, luate în exces, depășind doza, unele pot rămâne stocate în organism și produce dezechilibre (vitamina D); altele se elimină de la sine și nu ajung să producă acel efect miraculos așteptat (vitamina C). Oricum, în sezonul rece, majoritatea românilor au deficit de vitamina D, iar suplimentele de vitamina C (maximum un gram pe zi) sunt utile tuturor, susțin medicii.

Vitamine naturale sau sintetice?

Sunt de preferat vitaminele naturale, extrase din plante și fructe, în detrimentul celor sintetice, deoarece sunt ușor de recunoscut de către organism. În plus, conțin și alte substanțe active ale fructelor și legumelor din care provin, cum sunt antocianidinele și flavonoizii. Pe de cealaltă parte, vitaminele sintetice sunt stocate de organism până când se obțin nutrienții necesari folosirii lor sau până când sunt excretate.

Cât durează o cură de întărire a imunității?

Întărirea imunității nu se face de pe o zi pe alta. Este o cursă pe termen lung, care durează circa 4 săptămâni sau chiar mai mult. Pentru asta, trebuie acționat pe mai multe planuri, nu doar alimentar. E necesar să dormim 7-9 ore pe noapte, să reducem stresul, să facem sport.

Administrarea suplimentelor alimentare, în etape

3 săptămâni – o lună se poate folosi un remediu pentru stimularea imunității cu ciuperci (sub formă de pulbere sau capsule) și plante medicinale (ceaiuri, siropuri sau tincturi), iar în a doua lună se va merge pe un aport de vitamine naturale. În administrarea acestor remedii de întărire a imunității, este mai bine să se ia regulat dozele indicate (puțin și des), decât pe sărite, doze mari.

Recomandări pentru alergici, copii și femei însărcinate

Persoanelor alergice li se recomandă prudență în administrarea remediilor din plante deoarece unele dintre acestea pot agrava alergia. Produse sigur inofensive, care, în plus, au și efecte antialergice și antihistaminice, sunt cele care conțin vitamina Cși cele pe bază de ciuperci medicinale. Femeile însărcinate sau cele care alăptează își pot întări imunitatea în siguranță cu Echinacea și vitamina C ,  vitamina D3, seleniu, zinc, în cure de 3-4 săptămâni. La copii, imunizarea se face cu remedii dulci, plăcute la gust, sub formă de siropuri și comprimate de supt care conțin vitamine naturale. Curele se pot face începând cu vârsta de un an, pe o perioadă de 1-2 luni. Alternați o lună cu sirop de imunitate și luna următoare cu sirop vitaminizant. După vârsta de 3 ani, sunt mai indicate comprimatele cu propolis, cu vitamine naturale și plantele medicinale, cum este echinacea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri