De cele mai multe ori, natura are soluţii mult mai eficiente pentru problemele noastre de sănătate decât orice medicament de sinteză. Iată, spre exemplu, 5 uleiuri esenţiale care, în unele studii, au dovedit că sunt mai puternice decât antibioticele clasice, din farmacii. Uleiul de cimbru, de cuişoare, de mentă, de ti-tree şi de eucalipt sunt remedii naturiste remarcabile într-o gamă largă de infecţii bacteriene şi virale. Doar câteva picături pot face minuni. Pentru a scăpa definitiv de infecţie, trebuie să le administrezi timp de una-două săptămâni.
Uleiul de mentă. Este renumit pentru tratarea afecţiunilor digestive, însă calităţile lui nu se opresc aici. Este antiinfecţios, antiinflamator, antibacterian, vindecă cistite, prostatite, răceli şi gripe sau afecţiuni cutanate.
Ulei de cimbru. Cimbrul este o plantă medicinală folosită ca remediu naturist pentru raceală, gripă și infecţii ale gâtului. Uleiul esenţial este foarte puternic ca antifungic, antimicrobian şi antibacterian cu spectru larg. Se administrează intern, câteva picături diluate într-un ulei de măsline, dacă ai cistite, vaginite, afecţiuni ale aparatului digestiv sau când eşti răcit, ai bronşită, amigdalită. Extern, se foloseşte în lampa de aromaterapie, pentru purificarea aerului din cameră sau în inhalaţii.
Ulei de cuişoare. Pe cât de bine miroase, pe atât este de puternic ca antibiotic natural. Are proprietăţi antibacteriene, antifungice, antivirale, antinevralgice, antiinflamatoare, acţionând asupra unui spectru larg de germeni patogeni. Pentru dureri de dinţi se aplică local, câteva picături nediluate. Pentru infecţii ale aparatului respirator se fac inhalaţii, pentru cistite se foloseşte atât în apa din baie, cât şi administrat intern (2-3 picături de 3 ori pe zi). Dacă ai enterocolite date de bacterii, administrezi uleiul tot intern, iar în afecţiuni ale pielii (herpes, infecţii fungice) în aplici local, pe o compresă.
Ulei de ti-tree. Este un antiseptic natural, folosit pentru curăţarea şi dezinfectarea rănilor deoarece este unul dintre cele mai neiritante uleiuri naturale. Luptă cu succes împotriva infecţiilor bacteriene de orice natură, e bun în caz de răceală, bronşită, amigdalită, otită, sinuzită, dureri de dinţi, dar şi în afecţiuni digestive (balonare, paraziţi intestinali). Se administrează câte două-trei picături, de trei ori pe zi, într-o linguriţă cu miere.
Uleiul de eucalipt. Are proprietăţi asemănătoare cu cele ale mentei, se foloseşte extern, pentru purificarea aerului din cameră, în inhalaţii sau în apa din baie.
Aceste uleiuri nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi celor care alăptează.
Recomandarea Fares: uleiurile Biosept Forte (cu ulei de cuişoare şi de cimbru) şi Biosept Plus (cu ulei de cuişoare şi de ti-tree).