facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-08
Vizualizari: 4787
Comentarii: 0
5 tratamente naturale antivirale care luptă împotriva virozelor și a gripei

Virozele și gripele de sezon pot fi adevărate provocări pentru organism. Chiar și cei mai precauți sunt loviți de agenții patogeni care pot face ravagii și astfel de la o răceală banală se poate ajunge la complicații severe. Pentru a ajuta organismul lupte eficient împotriva virusurilor și a gripe de sezon poți apela la soluțiile tradiționale antivirale. Natura continuă fie darnică și ofere numeroase instrumente care ne ajute facem față cu succes și în astfel de situații. În rândurile următoare ne-am propus descoperim câteva tratamente naturiste care grăbesc vindecarea și fac convalescența mai ușoară.

Ceaiurile de plante

Ceaiurile sunt primele și cele mai eficiente tratamente în caz de răceală și gripă. Mențin organismul bine hidratat, ajută la reglarea temperaturii corporale și împiedică multiplicarea virusurilor și a bacteriilor. Efectele benefice ale ceaiurilor erau cunoscute civilizațiilor antice, vindecătorilor din epoca medievală, dar și medicilor moderni care au realizat numeroase studii ai au dovedit efectele benefice ale acestora. 

Ceaiul de tei

Este cel mai cunoscut și mai utilizat remediu naturist. Florile acestui arbori sunt bogate în uleiuri esențiale, substanțe flavonoide, tanini, compuși antioxidanți, mucilagii, minerale și vitamine. Infuzia de tei are efecte calmante, emoliente și antiinflamatoare puternice, de asemena favorizează transpirația și favorizează producerea somnului de calitate. Pe lângă efectele pe care le are împotriva bolii, ceaiul de tei ajută la instalarea stării de odihnă, atât de necesară în procesul de recuperare și vindecare.

Ceaiul de muguri de pin

Este un tratament naturist care reduce inflamația, are efect diuretic și are acțiune antiseptică puternică. Este utilizat de mii de ani în tratarea laringitelor, a bronșitelor, a traheitelor și infecțiilor pulmonare. Favorizează eliminarea secrețiilor și susține buna funcționare a aparatului respirator. Infuzia de muguri se pin este folosită de sute de ani în tratarea guturaiului și a răcelilor supărătoare.

Ceaiul de cimbrișor

Ajută la fluidificarea secrețiilor și favorizează expectorația. Părțile aeriene ale plantei sunt bogate în tanini, acid cafeic, uleiuri volatile și alti compuși activi. Infuziile au proprietăți antiseptice, diuretice și stomahice sunt adjuvanți eficienți în tratarea antivirala și a guturaiului, în plus gustul plăcut și mirosul proaspăt aduc buna dispoziție.

Ceaiul de busuioc

Este un preparat cu efect puternic de tratament antiseptic . Frunzele de busuioc au cantități importante de uleiuri esențiale, substanțe flavonoide și compuși cu efecte revigorante. În fapt busuiocul este mai mult o plantă medicinală, decât o plantă aromatică. Infuzia este ușor de obținut, consumul acesteia produce placere, și acționează în mai multe direcții: luptă împotriva virozelor, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, acționează ca un tonic asupra organismului și a sistemului nervos.

Ceaiul de busuioc împiedică înmulțirea bacteriilor și a virusurilor, ajută la fluidificarea secrețiilor și este un expectorant eficient. De asemena are proprietăți tonic nervoase, calmante și antiinflamatoare. Este unul dintre tratamentele naturiste eficiente și în cazul pacienților care suferă de astm sau bronșită cronică.

Lavanda, mușețelul, sunătoarea și gălbenelele sunt și ele plante bogate în compuși activi ce ajută organismul în timpul gripei și răcelii favorizând vindecarea.

Preparatele cu echinaceea

Tratamente antivirale cu echinaceea

Echinaceea are în compoziție ulei volatil, polizaharide, rășini și alte substanțe cu efecte antimicrobiene, imunostimulatoare, antiseptice și antivirale. Este una dintre plantele complexe cu acțiune deosebită în răceală și gripă, ajută organismul lupte împotriva infecțiilor tractului respirator (împiedică multiplicarea agenților patogeni, virusuri sau bacterii) și favorizează tratarea și vindecarea antivirală. Echinaceea prin compoziția complexă este cea mai eficientă aliată a sistemului imunitar (favorizează producerea de interferon) întarindu-l, făcându-l mai puternic.

Poate fi folosită sub formă de ceai, infuzie, decoct, tinctură sau capsulă concentrată. Echinaceea este tratament naturist care poate fi administrat atât copiilor, bătranilor, bolnavilor cronici, adolescenților și adulților sănătoși. 

Tratamente naturiste cu propolis

Propolisul este un alt dar al naturii. Cu o compoziție unică, acest preparat al albinelor ajută organismul în lupta cu virusurile și bacteriile. Mucilagiile, rășinile, mineralele, vitaminele și celelalte substanțe valoroase concentrate pe care le are fac din propolis un medicament în adevăratul sens al cuvântului. Proprietățile bacteriostatice, bactericide, antivirale, antiinflamatoare și imuniostimulatoare ajută organismul facă față cu ușurință chiar și celor mai agresive dintre bolile de sezon.

Acest produs apicol poate fi consumat în formă pura, sau sub formă unor preparate concentrate. Eficiența tratamentelor naturiste cu propolis au fost dovedite de-a lungul timpului.

Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale sunt printre cele mai vechi tratamente naturiste cunoscute. Au fost folosite de egipteni, în medicina orientală și descrise în numeroase manuscrise de Hippocrate. Erau folosite pentru vindecarea bolilor, în cadrul ceremoniilor religioase sau tratamente de înfrumusețare. Și azi efectele beneficie ale uleiurilor esențiale continuă fie la fel de intense. Nu sunt folosite doar în sesiunile de aromaterapie, ci ca adjuvante în tratarea gripei și a virusurilor sezoniere.

Uleiurile esențiale extrase din cuișoare, scorțișoară, părti aeriene de cimbrișor, lavandă, busuioc, ceai verde, eucalipt, smirna și cedru sunt remedii eficiente care ajută organismul lupte împotrivă infecțiilor. Pot fi folosite în baie, inhalate iar capsulele cu uleiuri esențiale pot fi  ingerate. Aceste preparate au devenit alternativă la antibioticele clasice și sunt folosite pentru tratarea virozelor de sezon.

Usturoiul

Usturoiul este un superaliment și un condiment cu compoziție complexă. Este bogat în uleiuri eterice, fibre, zaharuri, compuși organici sulfuroși, seleniu, zinc, calciu, fosfor, fier, magneziu, uraniu. Substanțele active au proprietăți bactericide, antivirale, antimicrobiene, antiseptice, antiinflamatoare, antiinfecțioase. Este un antibiotic antiviral natural și un aliment care acționează activ asupra funcțiilor organismului, îmbunătățește tensiunea arterială, scade colesterolul, acționează ca un anticoagulant și în procesul oxidativ, însă cel mai important este nu permite înmulțirea agenților infecțioși: virusuri, bacterii, ciuperci. Studii realizate de specialiști au dovedit usturoiul omoară germenii dar și faptul are efect imunostimulator puternic, fortifiind organismul, făcându-l mai tare în lupta împotrivă bolilor.

Acestea sunt doar câteva dintre remediile tradiționale eficiente, cu efecte dovedite care ajută organismul fie mai puternic și lupte împotriva virusurilor, a gripelor dar și a infecțiilor bacteriene. Beneficiile acestora au fost descoperite de popoarele antice și confirmate de medicina modernă prin studii minuțioase de specialitate. Avantajele cu care vin  astfel de tratamente naturiste sunt numeroase: acționează orientat împotrivă bolilor, întăresc sistemul imunitar, nu au efecte secundare majore, pot fi recomandate tuturor categoriilor de vârstă sunt accesibile. 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri