facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-01-22
Vizualizari: 600
Comentarii: 0
5 situații surprinzătoare în care poți să iei o răceală

Nimănui nu-i place să fie bolnav, să stea la pat cu dureri de cap sau prin cabinetele doctorilor. De aceea, încercăm pe cât posibil să ne ferim de frig, să ne îmbrăcăm bine și să nu stăm alături de cei contagioși. Există totuși situații la care nu te-ai fi gândit și pe care prea puțin le poți preveni în care virusurile se prind de tine.

1. Folosirea bancomatului

Câte persoane au folosit acele taste înaintea ta? Sute. Dacă doar una dintr-o sută e bolnavă, poate răspândi virusurile pe suprafețele atinse. Pentru că, dacă nu știai, picăturile care conțin virusuri rezistă mai mult pe metal, sticlă, plastic, decât pe un șervețel de hârtie, unde se dispersează și, prin urmare, se neutralizează. Astfel, bancomatul este un focar de infecție. Crezi că cineva îl curăță vreodată cu dezinfectant? Nu. De aceea, șterge-ți mâinile cu șervețele umede sau folosește geluri antibacteriene imediat după ce ai scos bani.

2. Obiectele personale

Înainte de a arunca vina pe alți “contaminatori” să ne uităm puțin în “ograda” noastră. Aici avem tot felul de obiecte pe care le folosim în spații publice, cu mâinile murdare, pline de microbi. Spre exemplu telefonul, cheile de la casă, de la mașină, poșeta, portofelul, inclusiv banii din interior. Nu duce mâna la ochi, nas și gură după ce ai folosit astfel de obiecte! Și, ca sfat, șterge-le frecvent cu un șervețel antibacterian.

3. La teatru, la film, în tren, în mijloacele de transport în comun

Acestea sunt locuri aglomerate unde expunerea la virusuri este mare. Să stai o oră sau mai mult lângă o persoană care tușește și strănută îți crește și ție riscul de a te îmbolnăvi. Nu poți schimba locul, e nepoliticos și, de multe ori, inutil, pentru că poți nimeri lângă altcineva la fel de bolnav, chiar dacă nu are simptome evidente. Soluția ar fi să eviți aglomerația sau să poți în permanență în geantă un inhalant dezinfectant (ex. Inhalantul Hapciu), pe care îl pulverizezi pe o batistă și o ții la nas.

4. Imediat după ce ai scăpat de o răceală

Atunci ești mai predispus la o nouă contaminare. Organismul este deja slăbit după lupta cu o boală, iar cilii din sistemul nostru respirator, cei care formează o barieră în calea microbilor, sunt și ei distruși sau afectați după o răceală. Chiar dacă simți că te-ai vindecat, nu te culca pe-o ureche, ci fii extrem de precaut în perioada următoare.

5. Tot ce atingi în drumul tău spre serviciul

Încă de când ieși din casă, pui mâna pe ușa și butoanele de la lift, pe barele din autobuze, pe clanțele ușilor, toate acestea au fost folosite de alte persoane, multe răcite. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi la serviciu este să te speli pe mâini. Apoi, inclusiv după ce dai mâna cu colegii (unul poate tocmai a strănutat) e bine să-ți cureți mâinile și să nu te așezi așa la propria tastatură, pe care astfel o vei contamina.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri