facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-25
Vizualizari: 965
Comentarii: 0
5 plante pentru stimularea lactației

Căutați modalități de a vă crește cantitatea de lapte în perioada de alăptare? Există soluții naturale care vă pot ajuta să aveți o secreție optimă de lapte. După cum știți, alături de stimularea sânului prin supt, o alimentație corectă are multiple beneficii. Anumite alimente, condimente și plante medicinale stimulează lactația și echilibrează nivelul hormonal.

Galactogogele sunt plante, alimente sau substanțe care inițiază, induc și mențin producția de lapte matern. Ele au fost folosite în întreaga lume încă din vremuri străvechi pentru a rezolva problema femeilor care se confruntă cu insuficiența secreției de lapte în perioada de alăptare.

Prezentăm în continuare cele mai eficiente plante cu proprietăți galactogoge.

Schinduful

Este considerat un ajutor natural pentru alăptare prin conținutul ridicat de fitoestrogeni. Sapogeninele din compozița sa, precum diosgenina și yamogenina au o structură chimică similară cu estrogenul și cresc nivelul de prolactină- hormon responsabil de secreția laptelui matern.

Cuminul

Cuminul (Cuminum cyminum) este un condinent oriental asemănător cu chimenul (Carum carvi), dar este mai amar și cu o aromă distinctă. Are o tradiție îndelungată de utilizare ca și  galactogog în India și Turcia. Semințele de cumin conțin principii active cu proprietăți estrogenice. Când sunt consumate în mod regulat, cresc secreția de prolactină și producerea de lapte matern.

Roinița

Roinița este folosită pe scară largă contra balonării și a colicilor inclusiv la sugari. Numeroase publicații precizează și efectul său galactogog prin declanşarea secreţiei lactate și menţinerea producţiei de lapte la mamele care alăptează.

Fenicululcapsule naturale g85

Feniculul este de asemenea o plantă foarte răspândită pentru stimularea lactației. Un studiu realizat în anul 2013 de Honarvar și colaboratorii săi, arată că feniculul afectează în mod semnificativ nivelul de prolactină serică la mamele care alăptează, demonstrând astfel mecanismul de acţiune galactogog.

Anasonul

Ca și feniculul, anasonul este o plantă de la care se folosesc semințele, ce au un gust dulce, aromat. Acestea cresc secreţia lactată datorită conţinutului de principii fitoestrogenice, cum sunt: anetolul, dianetolul, estragolul care stimulează secreţia de prolactină și astfel producerea de lapte matern.

Regăsiți aceste plante în formula capsulelor Stimularea lactației, produs conceput special pentru a ajuta mămicile care alăptează.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri