×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

5 plante diuretice recomandate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale

Remedii Boli Si Afectiuni

Tratamentul diuretic are un rol esenţial în terapia hipertensiunii arteriale, prin stimularea eliminarii pe cale renală a excesului de apă şi sare din organism. Sarea, în cantitate prea mare, reţine apa în corp, ceea ce duce la creşterea volumului de lichide din vasele de sânge. Drept consecinţă, se produce o creştere a presiunii arteriale şi o îngreunare a activităţii inimii, care trebuie să depună un efort suplimentar pentru a face să circule volumul sporit de sânge.Mentine tensiunea arteriala in limite normale

Folosirea pe termen lung a diureticelor de sinteză generează numeroase efecte adverse: reducerea cantităţii normale de sodiu şi potasiu, hiperglicemie, dislipidemii, manifestări alergice.

Natura ne oferă, însă, numeroase alternative, multe plante medicinale şi alimente având efect diuretic – de stimulare a formării şi eliminării de urină – şi, astfel, de eliminare a lichidelor nedorite din corp şi a substanţelor toxice.

Iată 5 plante cu efect diuretic care pot fi folosite pentru tratamentul naturist al hipertensiunii arteriale:

Tarhonul, un cunoscut condiment, este un diuretic foarte eficient. Farmacistul Farago l-a inclus în reţeta sa de ceai medicinal T- Tensiune, alături de sunătoare, roiniță şi troscot.

Troscotul este tot o plantă diuretică, ce acţionează asupra epiteliului renal, favorizând creşterea cantităţii de urină eliminată, însă fără a produce eliminare de potasiu. Are, totodată, şi efect hipotensiv, ceea ce îl recomandă în hipertensiunea arterială şi în caz de suferinţe cardiovasculare.

Mesteacănul este un foarte bun diuretic; favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului, dizolvă treptat calculii urinari, scade uşor tensiunea arterială.

Pirul este o plantă diuretică şi tonic-remineralizantă, care, datorită vitaminelor şi sărurilor de potasiu din compoziţia sa, compensează eliminarea crescută de săruri minerale ce apare prin creşterea diurezei.

Sulfina are acţiune diuretică, vasodilatatoare, fluidifiantă a sângelui şi anticoagulantă, fiind recomandată ca remediu naturist în hipertensiunea arterială şi pentru eliminarea edemelor (a acumulărilor de apă din ţesuturi).

Puteţi găsi aceste plante în următoarele produse naturiste pentru scăderea tensiunii arteriale: Capsule Diuretic şi Ceai T-Ceai pentru tensiune – reţeta farm. Andrei Farago.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.