facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-09-04
Vizualizari: 3109
Comentarii: 5
5 plante care te liniștesc când ești stresat

După o vară relaxantă, cu vacanțe la malul mării și atmosferă mai degajată la birou, toamna vine în forță cu proiecte noi, multă muncă, începerea școlii, stres și agitație. Schimbarea de atmosferă (aglomerație, nervi) se poate observa foarte ușor la începutul lui septembrie, în trafic. Pentru a face față provocărilor și a te putea concentra, trebuie să încerci să scapi de stres. În acest sens, există plante de mare ajutor.

Natura ne pune la dispoziție remedii din plante medicinale pentru aproape orice problemă de sănătate. În ceea ce privește stresul, anxietatea, stările de nervozitate, există plante care pot face minuni. Datorită zecilor de principii active conținute, ele acționează complex: stimulează funcțiile naturale ale organismului să facă față solicitărilor, echilibrează sistemul nervos vegetativ, mențin starea de calm, îmbunătățesc calitatea somnului, combat oboseala.

Teiul

Conține un compus numit farnesol, care conferă florilor proprietăți sedative, calmante. Infuzia călduță ajută la inducerea unei stări de liniște, de bună dispoziție, și tratează insomnia dacă se bea seara, înainte de culcare.

Șerlai

Este o altă plantă cu efect liniștitor în stările de iritare nervoasă și descărcări emoționale. Are acțiune neuroprotectoare, tonică asupra celulei nervoase. De asemenea, reduce sensibilitatea emoțională, teama, nervozitatea. Mai trebuie menționat că această plantă conține un ulei esențial care îi conferă proprietăți balsamice, tonice generale, de reducere a disconfortului digestiv.

Vinarița

E ideală pentru cei care vor să doarmă bine noaptea. Planta e apreciată pentru puterea ei de a liniști în stările de agitație nervoasă, de surescitare și de stres. În plus, acționează și ca purificator al sângelui.

Schinduful

Pe lângă efectul sedativ, adaptogen, anxiolitic, schinduful este antispastic, menține ritmul cardiac și reduce disconfortul digestiv dat de emoțiile puternice. În același timp, este tonic pentru organism, combate stările de oboseală.

Passiflora

Se regăsește în tot felul de preparate pe bază de plante create pentru tratarea insomniei. Passiflora este celebră pentru puterea ei de a induce calmul înainte de culcare și a menține un somn de calitate. Reduce tulburările emoționale, este tonică asupra celulei nervoase și îmbunătățește atenția, concentrarea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună ziua,
Sufar de tulburare afectiva bipolara din 2010.Am reusit ca in anul 2018 sa nu am nevoie de medicamente. Dar din păcate am revenit la ele. Cum ma pot vindeca de această boală cu remedii naturale si sa nu mai am nevoie de medicamente (iau quetiapina de 300 mg). Va mulțumesc!

Raspuns Fares: Nu avem un remediu specific problemei dvs.
Rujoiu Mihaela-Carmen
30 Decembrie 2021

pentru somn odihnitot ce recomandați

Nicolae
11 Ianuarie 2021

Ce pot sa fac medici au formulat 2017 neuropatie idiopatica laba picior când se pare că am o epuizare ,dereglare endocrina hipofiza suprarenale pe care am dus-o la un nivel înalt , acum se confirma niste realități la trezire tălpi calde pe parcursul zilei se racesc mult , energia proasta de la începutul zilei seara intre orele 20si21 incep sa se încălzească ,puțin cresc bătăile inimii ,și exact când dă merg la culcare nu pot sa adorm și trebuie să iau bromazepan....din ce am citit sunt suprarenale care după păstrează o rezerva de cortizol spre final zi ele fiind epuizate ...in2010 când starea de oboseala era la început întram in somnolenta la cinema ,la tv chiar și ziua pe la 14 acum nu mai există acea stare ,datorita acelei înghețări a tălpi fiind dureroasa bine sau afectate terminații nervoase mai mult ...ce puteți să îmi recomandați ..să iau sau unde sa merg

Raspuns Fares: Buna ziua! Va recomandam capsulele Crom, seleniu, zinc, cate 1 capsula pe zi, 2 luni, ceai de Ghimbir, cate 1 cana de 3 ori pe zi, 1-2 luni si tinctura lemn dulce, cate 30 picaturi la o cana de ceai sau apa de 3 ori pe zi, 2-3 luni. Va dorim multa sanatate!
Marian S
17 Octombrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri