facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-06-12
Vizualizari: 824
Comentarii: 0
5 obiceiuri pe care trebuie să ți le formezi dacă ai colesterolul mărit

Colesterolul mărit nu este o boală care se tratează cu o folie de pastile de la farmacie. Implică mult mai mult! Este nevoie de schimbare a alimentației, renunțarea la fumat şi la stilul de viaţă sedentar – obiceiuri care cu timpul trebuie să devină un stil de viață.

- Atenție la grăsimile saturate – o bucurie pentru papilele gustative, dar un chin pentru ficat, care le convertește în colesterol. Se găsesc în margarină, unt, untură, unele produse de patiserie, mezeluri și carne. În schimb, grăsimile bune, provenite din nuci, migdale, ulei de măsline, avocado sunt remedii naturiste care cresc colesterolul bun.

- Mai puțină carne! În special cea roșie este o sursă importantă de grăsimi saturate și, astfel, principala vinovată de creșterea colesterolului. Obișnuiește-te să incluzi mai multe legume în dieta ta, iar cotletele de porc, cârnații, slănina și tocăturile, încearcă să le înlocuiești cu ceva mai ușor, cum ar fi ciuperci sau pește.

- Mai multe fibre, pentru că ele ajută la reducerea colesterolului rău. Dimineața mănâncă fulgi de ovăz cu semințe de in și psyllium, amestecate cu lapte de soia; gustările de peste zi ar trebui să fie formate din fructe proaspete sau nuci și semințe, bogate în acizi grași omega-3. Consumă orez brun, fasole, legume colorate și bea în fiecare zi câte un ceai verde.

- Fă sport! Sedentarismul favorizează acumularea grăsimilor și depunerile de colesterol. Acum, vara, profită de vremea frumoasă și mergi la înot, la un fotbal sau pur și simplu la o plimbare în parc. Toate acestea combat și stresul, un alt factor care favorizează mărirea colesterolului.

- Promite-ți că te ții de dietă, că vei adopta pe termen lung un stil de viață sănătos și vei merge regulat la medic pentru analize.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri