facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-07-16
Vizualizari: 619
Comentarii: 0
5 motive să-ți faci acum provizii de fructe de pădure

Este sezonul lor. Murele, afinele, coacăzele, zmeura, toate se găsesc din belșug în natură și, bineînțeles, în piețe. Nu le ocoli pentru că au o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Abundă în antioxidanți

Dintre toate fructele, cele de pădure conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți, care protejează împotriva bolilor de inimă, a îmbătrânirii premature, a cancerului, ajută la eliminarea metalelor toxice din corp, scad tensiunea și colesterolul. Cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți conțin (atocianina, un fitonutrient valoros, este pigmentul care dă fructelor culoarea violet închis-albăstrui). Poți observa diferența dintre afinele de pădure și cele de cultură – dacă zdrobești între degete câte o bobiță, vei vedea că cea de pădure chiar pătează pielea cu o culoare mov-albăstrui, ceea ce o face de preferat.

Nu îngrașă

Orice nutriționist îți va spune să mănânci fructe cu moderație dacă vrei să dai jos câteva kilograme deoarece conțin fructoză, deci calorii. Însă fructele de pădure nu au atât de multă fructoză precum strugurii, bananele, perele. Spre exemplu, dacă strugurii au 18% zahăr, murele au doar 8%.

Întăresc imunitatea

Fructele de pădure conțin vitaminele A, E, C, K și grupul B, sunt bogate în magneziu, potasiu, fier, zinc, mangan, fostor etc. Toate acestea combat anemia, revitalizează rapid organismul și îl întăresc în fața virusurilor și bacteriilor din jur.

Previn depresia

Consumul de fructe de pădure îmbunătățește starea de spirit și previne depresia datorită efectului lor benefic asupra creierului. Studiile au arătat că aceste alimente îmbunătățesc memoria, protejează celulele creierului, scăzând riscul afecțiunilor neurologice.

Te feresc de infecții urinare

Merișoarele au devenit celebre pentru puterea lor de a trata și preveni infecțiile urinare. Potrivit cercetărilor, ele fac urina mai acidă și, astfel, împiedică supraviețuirea bacteriei E. coli, responsabilă cu apariția infecțiilor. Coacăzele păstrează și ele sănătatea tractului urinar datorită proprităților lor antiinfecțioase.

fructe de padure

Cum le păstrezi?

Trebuie știut faptul că fructele de pădure își înjumătățesc conținutul de vitamine la fiecare 48 de ore după recoltare, fie că le ții la frigider, fie la temperatura camerei. Astfel, imediat după ce le-ai cules/cumpărat, păstrează la rece doar cât știi că mănânci în 1-2 zile, restul  spală-le și pune-le în punguțe, la congelator. Prin congelare nu se pierde nimic din vitaminele și mineralele conținute. Ulterior, pe timpul iernii, le poți folosi în amestecuri cu miere, sau în mixuri cu iaurt și cereale. Le mai poți păstra sub formă de sirop, excelent când ai poftă de o băutură gustoasă și sănătoasă. În magazinele naturiste găsești siropuri de fructe de pădure gata preparate sau ceaiuri din fructe uscate, pe care le poți consuma pe tot parcursul sezonului rece.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri