5 lucruri pe care trebuie să le ai în casă în sezonul rece – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

5 lucruri pe care trebuie să le ai în casă în sezonul rece

Noutăți Fares

În special în această perioadă, fiecare ar trebui să aibă în casă o „trusă verde” de prim ajutor în răceală și gripă. Nu se știe când te prinde răceala, iar dacă acționezi încă din prima zi, șansele de a o vindeca mai repede și de a-i reduce simptomele sunt foarte mari. Care sunt lucrurile de care ai nevoie?

În primul rând un ceai. El este de bază. Îți încălzește organismul, te hidratează, ușurează respirația, alină durerile în gât și combate tusea. Unul dintre cele mai bune ceaiuri antivirale este cel de cimbrișor. Susține sănătatea sistemului respirator, este expectorant, antiinflamator, antibacterian. În plus, are un gust minunat, așa că poți liniștit să-l ții în casă și să bei chiar și în perioadele în care ești sănătos.

Un ulei esențial. De el ai nevoie pentru inhalații. Iar inhalațiile sunt importante pentru că reprezintă cea mai eficientă metodă de a-ți păstra sinusurile curate și a respira bine. Astfel, eviți complicațiile care pot apărea din cauza stagnării acelor secreții în căile tale respiratorii. Ai nevoie de un ulei din plante puternic aromate, cu proprietăți antibacteriene. Îți poți alege dintre ulei de eucalipt, mentă, busuioc, lavandă, rozmarin sau cimbru.

Un sirop de tuse. Ți-l recomandăm pe cel de pătlagină, mai ales dacă tusea ta este cu expectorație. El fluidizează secrețiile bronșice, este emolient, cicatrizant al mucoasei, antiseptic. Pentru tusea seacă, indicat este un sirop pe bază de scai vânăt pentru că are efect antispastic, calmant.

Un produs pentru întărirea imunității. Evident că „nu se îngrașă porcul în ajun”, însă chiar dacă ai apucat să răcești, acest gen de suplimente alimentare ajută organismul să lupte cu boala. Poți alege între capsule ce conțin ciuperci (Shiitake, Cordyceps, Maitake), capsule sau ceaiuri de echinacea, fructe și legume bogate în vitamina C.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.