facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-15
Vizualizari: 749
Comentarii: 0
5 greșeli care îți agravează tusea

Atunci când te confrunți cu o tuse sâcâitoare și vrei să scapi de ea, contează nu doar tratamentul, ci și stilul de viață. Micile obiceiuri de zi cu zi, cum ar fi alimentele pe care le consumi, umiditatea din cameră sau cât de bine te hidratezi pot influența pozitiv sau negativ procesul de vindecare. Iată 5 greșeli de evitat!

Consumi alimente iritante

Indiferent de tipul tusei care te chinuie (seacă sau productivă), este recomandat să eviți alimentele care pot irita căile respiratorii și declanșa un acces și mai puternic de tuse. Ne referim aici la mâncăruri foarte condimentate, picante, acre (care conțin oțet), sucurile carbogazoase. Sunt de evitat și chipsurile, floricelele de porumb sărate, care irită și mai mult gâtul. Nici cafeaua, ciocolata și alcoolul nu trebuie consumate deoarece, în afară de efectul iritant, ele deshidratează și fac ca mucusul să fie și mai greu de eliminat prin tuse.

Fumezi

Se știe că fumul de țigară sensibilizează gâtul și cauzează tuse. Asta deoarece cu fiecare fum inspirat, organismul tău se simte siropatacat, are tendința să secrete mai mult mucus care e eliminat mai greu din cauza inflamației sinusurilor.

Nu te hidratezi

Consumul insuficient de lichide îngreunează expectorația și agravează tusea. E bine să beai, în această perioadă, multe ceaiuri călduțe, îndulcite cu miere, siropuri Plantusin care conțin muguri de brad, de pin, pătlagină și tei, să mănânci supe calde de pui cu legume. Toate acestea fluidifică și fac mai ușor de eliminat mucusul care, în caz contrar, se adună pe căile respiratorii și îți provoacă acel reflex de tuse.

Aerul prea uscat din cameră sau din mașină

Aerul uscat usucă și gâtul, fiind un alt obstacol în procesul de vindecare. E bine să păstrezi umiditatea în încăpere, folosind un umidificator.

Dormi cu capul prea jos

Pe timpul nopții, când ești întins în pat, e bine să-ți pui mai multe perne sub cap pentru a-l ține mai ridicat decât restul corpului. Astfel, facilitezi drenarea secrețiilor nazale. Mulțumită gravitației, ele se vor scurge în gât și tu vei putea respira mai bine pe timpul nopții.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri