facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-30
Vizualizari: 12959
Comentarii: 4
5 ceaiuri când suferi de ciroză

Ciroza este boala care îţi „roade” ficatul. Presupune distrugerea celulelor şi apariţia unor leziuni pe ficat, toate acestea împiedicându-i funcţionarea normală. Chiar dacă este o boală silenţioasă, care nu prezintă simptome concrete până ajunge deja în stadii avansate, se ştie cine sunt persoanele cu potenţial de risc: marii consumatori de alcool şi bolnavii de hepatită C sau B.

Odată instalată boala, niciun medicament nu o poate trata. Totuşi, cu un stil de viaţă sănătos, îi poţi încetini mult evoluţia. În primul rând, alcoolul este complet interzis! Apoi, trebuie să ai grijă la alimentaţie, la odihnă şi să îţi faci un obicei din a bea zilnic ceaiuri din plante medicinale cu rol în protejarea ficatului. Remediile pe bază de plante se vor folosi toată viaţa. Ele nu tratează ciroza, însă îmbunătăţesc simţitor funcţiile ficatului. Iată ce ceaiuri ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică.

Ceaiul de armurariu este primul în lista noastră. Fructele acestei plante conţin silimarină, un puternic antioxidant care regenerează celulele hepatice. Armurariu e folosit de sute de ani ca remediu naturist pentru tot felul de afecţiuni ale ficatului: toate tipurile de hepatite, intoxicaţii, ciroză, calculi biliari, fiind un bun tonic pentru ficatul obosit, în general.

Ceaiul verde. Pe lângă preţioşii antioxidanţi, acesta mai conţine şi vitamina K, pe care o pierzi masiv în stadiile incipiente ale cirozei. Se spune că ceaiul verde reface necesarul de vitamina K. De asemenea, cei care consumă zilnic ceai verde îşi scad considerabil riscurile de a face ciroză.

Ceaiul de anghinare regenerează şi el celulele ficatului, ajută la eliminarea toxinelor şi la scăderea colesterolului, este antiinflamator, coleretic-colagog.

Ceaiul de păpădie. Acţionează ca un diuretic natural şi ajută la eliminarea excesului de apă dat de disfuncţiile hepatice. În acelaşi timp, este bun pentru bilă, stimulând secreţia şi eliminarea ei.

Ceaiul de rozmarin. Este bun nu doar pentru digestie, ci şi pentru buna funcţionare a ficatului şi a bilei. Îl poţi bea alternativ cu alte ceaiuri hepatoprotectoare.

Un remediu naturist în caz de ciroză este lămâia, consumată ca limonadă îndulcită cu miere. Sucul de agrişe este de asemenea foarte bun, precum şi cireşele, vişinele, căpşunele şi coacăzele, consumate ca atare. De asemenea, poţi bea un mix din lapte bătut şi pulbere de seminţe de chimen.

Recomandarea Fares: Ceai protector hepatic, Ceai hepatic, Capsule Armurariu şi Ganoderma sau Capsule Anghinare şi Frunze de Măslin

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Pt ciroza apoasă care ceai mi-l recomandați

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam ceaiul Hepatofit 3-4 cani pe zi. Multa sanatate!
Trandafir Mariana
4 Septembrie 2023

Pentru cancer hepatic- Care este cel mai bun ceai ?

Raspuns Fares: Va recomandam ceaiul Hepatocol, 3-4 cani pe zi.
Alexa Viorel
7 Noiembrie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri