Tot mai mulţi oameni, atunci când îi doare ceva, când răcesc sau când se îmbolnăvesc, apelează la antibiotice ca la soluţia de urgenţă care, cred ei, taie răul din rădăcină. Ca rezultat, sistemul digestiv al multor persoane a fost afectat şi, ironic, imunitatea le-a fost slăbită, devenind mai vulnerabili în faţa altor tipuri de infecţii. Există şi alte soluţii! În natură, există antibiotice extrem de puternice care nu au niciun efect advers, ba dimpotrivă.
Uleiul de oregano: cel obținut din oregano sălbatic conține o cantitate mare de carvacrol, o substanță cu puternice acțiuni antivirale și antibacteriene. Cercetătorii au comparat efectul acestui ulei cu cel al circa 20 de tipuri de antibiotice de sinteză cunoscute și au ajuns la concluzia că uleiul de oregano este net superior. S-a demonstrat că acesta poate distruge 96% dintre bacteriile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice și 78% dintre enterococi, care cauzează cistite, febră, dureri în gât și multe altele. Se administrează intern, 5 picături de 3 ori pe zi, dizolvat în apă sau cu o linguriță de miere. Extern, pentru infecții pulmonare sau ale sinusurilor, se fac inhalații (câteva picături de ulei adăugate în apă fierbinte).
Usturoiul este antiviral, antifungic, antibiotic şi antimicrobian, dar este şi plin de antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar, motiv pentru care este folosit în medicină de sute de ani. Ingredientul secret conţinut este alicina, substanță cu puternic efect antibiotic care, în același timp, ajută la eliminarea colesterolului rău din organism și curăță ficatul de toxine, previne hipertensiunea și diabetul. Proprietățile alicinei se diminuează în momentul în care usturoiul este supus preparării termice, de aceea e mai bine să îl consumați în stare proaspătă.
Argintul coloidal este un alt antibiotic fără efecte secundare. Are efect asupra a peste 650 de tipuri de agenți patogeni, este antifungic, antiparazitar și antiviral. Prezent lângă o bacterie nocivă, un virus, o ciupercă, le inactivează enzimele și le “omoară”, asta fără a afecta bacteriile bune din organism. Mai mult decât atât, aceste bacterii rele nu dezvoltă rezistență la argintul coloidal. Se administrează pe cale orală și este rapid absorbit de organism.
Echinaceea. De sute de ani, această plantă este folosită pentru tratarea mai multor tipuri de infecții (inițial pentru difterie, şi septicemie). În prezent, echinaceea este folosită sub formă de ceai, tinctură, capsule, mai ales în tratamentul gripei și răcelilor, grație puterii sale de a întări imunitatea și a distruge cele mai periculoase forme de bacterii.
Cuișoarele sunt condimente aromate care se folosesc în bucătărie, dar și în trusa de prim ajutor în caz de boală. Au efect antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, antiinflamator, antispastic, antinevralgic și anestezic local. Sub formă de ulei esențial sau decoct, cuișoarele au mare succes în stomatologie. Pentru dureri de dinţi se aplică local câteva picături nediluate, sau poți mesteca pur și simplu un cuișor cu dintele cuprins de infecție. Pentru infecţii ale aparatului respirator, se fac inhalaţii, pentru cistite se foloseşte ulei atât în apa din baie, cât și administrat intern, iar dacă ai gastrită sau alte probleme cu stomacul, bea decoct de cuișoare. În caz de afecţiuni ale pielii (herpes, infecţii fungice) se aplică local comprese cu ulei de cuișoare.