×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Noiembrie

Noutăți Fares

1. O cură completă cu remedii din plante medicinale în combaterea virozelor respiratorii

Suntem la sfârşit de  toamnă şi strănutul, nasul înfundat, disconfortul în gât, tusea, ne dă tracoale. Natura ne-a pus la dispoziţie plantele medicinale pentru a ne putea trata în mod natural. Asocierea acestor” daruri ale naturii” în remedii eficiente este realizată de echipa de specialişti de la Orăştie, remedii pentru toate vârstele şi simptomele prezente când suntem răciţi. Mai mult decât atât, plantele nu combat doar simptomele ci acţionează şi asupra cauzelor – virusuri şi bacterii stimulând în acelaşi timp imunitatea.

CAPSULELE BIOSEPT pot fi administrate de la 6 ani încă de la primele semne da răceală. Plantele medicinale din formula capsulelor – frunze de măslin, lichen de piatră, scoarţă de salcie, muguri de plop, cuişoare –  au acţiune puternic antiinflamatoare şi antivirală, dar  lichenul de piatră şi frunzele de măslin stimulează şi imunitatea; în plus lichenul prin conţinutul bogat în mucilagii ajută la fluidificarea secreţiilor de la nivelul căilor respiratorii. Astfel acţiunea complexă a plantelor din compoziţie se simte de la primele administrări.

Dacă durerile de gât sunt sâcâitoare comprimatele PLANTUSIN PENTRU GÂT ne scot din impas, iar pentru combaterea tusei siropul PLANTUSIN este cu adevărat eficient lucru demonstrat  prin proba timpului şi rezultatele testelor clinice.

2. Tusea seacă, iritativă, spastică – remediu natural

Durerile de gât şi tusea iritativă se întreţin una pe alta şi formează frecvent un cerc vicios. Avem nasul înfundat, simţim o jenă în gât, începem să tuşim puţin, apoi din ce în ce mai mult, sâcâitor, deranjant şi ne simţim gâtul tot mai iritat. Aerul uscat datorită caloriferului ne întreţine tusea.

PLANTUSIN CALMANT comprimate – ciuboţica cucului, lichenul de piatră, nalba, uleiurile esenţiale, propolisul, scaiul vântului,  sunt ingrediente naturale care conferă proprietăţi calmante, emoliente pentru mucoasele iritate, au efect antispastic mai ales datorită uleiurilor esenţiale, sunt antiinflamatorii, dezinfectante locale şi antitusive.

Masticarea acestor comprimate combate iritaţia locală, conferă protecţie mucoaselor inflamate, ameliorează spasmul  calmând tusea seacă, iritativă. Plantele medicinale şi uleiurile esenţiale au şi efect dezinfectant local datorită proprietăţilor lor antibacteriene,  antivirale şi antifungice.

3. Când să apelăm la Plantusin pentru gât şi când la Plantusin calmant

Fie suntem răciţi şi ne doare gâtul, fie avem senzaţia de gât uscat şi tuşim sec, natura este cea care ne rezolvă cel mai bine şi mai eficient aceste disconforturi.

Avem o faringită, gâtul este roşu, înghiţim greu, ne doare,  comprimatele PLANTUSIN PENTRU GÂT ne oferă confortul de care avem nevoie. Uleiurile esenţiale din compoziţie au efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator, iar plantele medicinale şi propolisul completează aceste acţiuni îndepărtând congestia locală şi eliminând simptomele atât de neplăcute.

Tusea datorată aerului condiţionat sau uscat din casă când caloriferul este fierbinte, fumului de ţigară sau este o etapă de tuse seacă, spastică din viroze înainte de fluidizarea secreţiilor şi expectorarea lor fără efort poate fi calmată cu ajutorul comprimatelor PLANTUSIN CALMANT.

Conţin plante puternic emoliente, balsamice care protejează mucoasa iritată a căilor repiratorii. Mucilagiile din ciuboţica cucului, lichen de piatră şi nalbă formează un strat protector care „pansează” mucoasa iritată şi ajută la fluidizarea secreţiilor aderente care se elimină cu greu şi presupun un efort mare de tuse. Uleiul esenţial de eucalipt, de pin şi coada şoricelului dezinfectează locul, sunt  antispastice şi împreună cu scaiul vântului au efect calmant, antitusiv.

4. Cum combatem pe cale naturală distonia neurovegetativă şi ce este ea?

Distonia neurovegetativă este o formă de nevroză care se manifestată printr-o multitudine de simptome aparent fără nici o legătură unele cu altele; astfel pacienţii pot acuză palpitaţii, dureri sau înţepături în dreptul inimii şi toracelui, senzaţia de nod în gât, lipsa de aer, dureri abdominale, greaţă, cefalee, vertij, teamă, tremurături sau contracturi musculare, iritabilitate, oboseală.

Pacientul se prezintă la consulturi medicale repetate la specialităţi diferite (deseori la cardiologie, din cauza palpitaţiilor sau a durerilor de piept) – în funcţie de  variabilitatea  simptomelor.

Fiind vorba de tulburări funcţionale, plantele medicinale prin complexitatea proprietăţilor lor sunt de un real folos cupand aceste simptome neplăcute şi contribuind la instalarea stării de bine.

Capsulele DISTONOPLANT (vinariţă, schiduf, şerlai) favorizează menţinerea calmului în condiţii de stres, ajută la menţinerea echilibrului psiho-emoţional.

Formula asociază plante medicinle folosite tradiţional pentru efectul lor liniştitor, tonic, întăritor, efect care a fost şi demonstrat prin  cercetări asupra substanţelor active şi mecanismului lor de acţiune.

Vinariţa  este mai cunoscută pentru efectul ei de liniştire a stărilor de agitaţie nervoasă, ca ajutor în reducerea stărilor de surescitare şi stres şi pentru îmbunătăţirea calităţii somnului.

Schinduful este una dintre cele mai vechi plante folosite. A fost pomenită în Papirus Ebers şi în scrierile lui Hipocrate, şi mult respectată atât de chinezii, cât şi de arabii, grecii şi românii din Antichitate. Seminţele de schinduf sunt nutritive şi sunt folosite tradiţional pentru stimularea apetitului, pentru efectul lor tonic în stările de slăbiciune şi pentru reducerea disconfortului la nivel digestiv.

Şerlai – Salvia sclarea conţine un ulei esenţial care îi conferă proprietăţi balsamice, aperitive, tonice generale, de susţinere a funcţiilor stomacului, de reducere a disconfortului digestiv şi de liniştire în stările de iritare nervoasă şi descărcări emoţionale.

Studiile au confirmat că extractul de Salvia sclarea este un antidepresiv natural, cu acţiune asemănătoare imipraminei, fiind un candidat natural pentru tratarea bolilor neurodegenerative.

Acţiunea sinergică  a substanţelor bioactive prezente în plantele din compoziţia capsulelor  ajuat la:

–  menţinerea  echilibrul sistemului nervos vegetative

–  favorizează menţinerea calmului în condiţii de stres

– linişteşte stările de agitaţie nervoasă şi iritabilitate

– îmbunătăţeşte starea emoţională şi ajută la menţinerea stării de bine mentale

– ajută la menţinerea echilibrului ritmului cardiac a tensiunii arteriale normale

– contribuie la reducerea disconfortul digestiv cu substrat nervos.

5. Gama Biovenal – pentru eliminarea disconfortului datorat varicelor

Insuficienţa venoasă cronică reprezintă un complex de leziuni ce afectează venele membrelor inferioare şi care evoluează lent şi progresiv, cu cronicizare şi apariţia, în timp, a complicaţiilor.

Cauzele insuficienţei venoase cronice sunt multiple fiind implicaţi  atât factori genetici, moşteniţi ereditar, cât şi factori de mediu, ocupaţionali, traumatisme sau accidente.

La aceştia se adaugă factori favorizanti că sedentarismul, obezitatea, modificările hormonale, sporturile grele şi dificile, tusea cronică, expunerea la temperaturi ridicate şi fumatul.

Ca simptome pot fi de la cele simple şi uşoare până la afectarea gravă a vaselor. Dintre acestea amintim  apariţia de  venule, vene varicoase, edemul membrelor inferioare, vizibil în special seara, după efort, prin umflarea picioarelor, hiperpigmentarea pielii sau colorarea ireversibilă a acesteia.

Capsulele BIOVENAL (extract uscat de struguri, seminţe de castan, rădăcina de ghimpe, frunze de măslin, sulfină, rizomi de turmeric) susţin  tonusul venos, contribuie la menţinerea elasticităţii peretelui vascular şi favorizează circulaţia sănătoasă a sângelui la nivel venos. Acţiunea complexă a plantelor din compoziţie contribuie, de asemenea, la menţinerea unui flux sangvin normal în special la nivelul membrelor inferioare, la reducerea senzaţiei de picioare grele, ajută la funcţionarea normală a plexului hemoroidal contribuind şi  la un bun drenaj limfatic cu  reducerea acumulării excesive de lichide în ţesuturi.

Resveratrolul din extractul de struguri ajută la reducerea nivelului de colesterol şi a inflamatiilor contribuind  la îmbunătăţirea funcţiei peretelui (endoteliului) vascular.

Sulfina este folosită datorită efectul tonic venos, de menţinere a elasticităţii peretelui vascular şi drenor limfatic care ajută la  întreţinerea fluxului sangvin normal în special la nivelul membrelor inferioare şi la reducerea senzaţiilor de picioare grele.

Astăzi este deja documentată utilizarea castanului ca venotonic util pentru bună funcţionare a circulaţiei venoase.

Ghimpele este cunoscut pentru utilitatea sa în  menţinerea tonusului venos şi buna circulaţie a sângelui la acest nivel, iar extractele din frunzele de măslin au  un efect de îmbunătăţirea a funcţiei vasculare şi de creştere a fluidităţii fluxului sangvin.

Asfel încât administrarea pe cale internă a capsulelor BIOVENAL  şi aplicarea gelului BIOVENAL  la nivelul membrelor inferioare contribuie la îndepărtarea disconfortului datorat prezenţei varicelor şi întreţin buna funcţionare a pereţilor venoşi acolo unde există predispoziţie pentru dezvoltarea acestor tulburări.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.