facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-06-16
Vizualizari: 1092
Comentarii: 0
3 Uleiuri vegetale presate la rece pentru scăderea colesterolului

Există o serie de alimente care au capacitatea de a scădea valorile colesterolului. Uleiurile vegetale presate la rece sunt varianta de grăsimi nesaturate care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol crescut peste normal. Fitosterolii care se găsesc în cantitate mai mare în oleaginoase, leguminoase pot opri absorbţia colesterolului şi astfel să prevină creşterea nocivă a lui în sânge. Iată câteva uleiuri benefice în dieta din hipercolesterolemii şi acţiunile lor.

Uleiul de măsline extravirgin are proprietăţi medicinale dovedite ştiinţific. Este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care previn creşterea colesterolului rău şi îl cresc pe cel bun. Doza zilnică recomandată este de 3-4 linguri pe zi, asta pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Un ulei de măsline de calitate, produs prin presare la rece, este cel al cărui procentaj de acizi graşi este sub 0,8% sau care are nivelul de aciditate, ph-ul, sub 1.

Uleiul de cânepă conţine raportul ideal 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 si 3, care sunt vitali pentru sănătate, pe care însă organismul uman nu-i poate produce singur şi trebuie să îi preia din alimentaţie. Doza zilnică recomandată pentru reducerea nivelului de colesterol şi prevenirea afecţiunilor cardiovasculare este de o lingură de ulei de cânepă pe zi.

Uleiul de in are un conţinut bogat de omega 3, linoleină, acizi graşi (linoleic, izolinoleic ,oleic şi arahidonic) cu beneficii pentru întregul organism. Pe langă scăderea nivelului de colesterol nociv are efecte calmante şi antiinflamatorii în inflamaţiile tractului digestiv, previne hemoroizii, tulburările diverticulare, litiaza biliară, protejează inima, influenţează benefic valorile tensiunii arteriale şi stimulează arderea grăsimilor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri