Extracte din plante medicinale obţinute din combinarea cu alcool, tincturile reprezintă tot ce-i mai bun din plantă, în variantă concentrată. Doar câteva picături pot echivala cu o ceaşcă de ceai sau cu o porţie de salată cu legume. Se folosesc pentru o gamă largă de afecţiuni, cât şi pentru întărirea imunităţii, în sezonul rece. Cu siguranţă nu vrei să se lipească de tine toate răcelile, în această perioadă! Prin urmare, iată cu ce poţi să te aprovizionezi.
Tinctura de propolis. Se numără printre cele mai bune remedii naturiste în tot felul de probleme, un adevărat medicament şi antibiotic natural. Tratează cistite, anexite, dureri în gât, tuse, răceli, inclusiv acneea. Însă cel mai important, e foarte bună pentru stimularea sistemului imunitar. Se poate lua cu o linguriţă de miere sau se adaugă în sucuri, limonade, ceaiuri medicinale.
Tinctura de echinacea. Are proprietăţi antifungice şi de întărire a sistemului imunitar, tratează virozele respiratorii, gripa şi oboseala. Dacă vezi că răceşti des, în această toamnă, este clar că ai nevoie de o cură de echinacea. Însă poţi să o administrezi şi preventiv.
Tinctura de arnică. Această plantă medicinală are proprietăţi asemănătoare cu cele ale echinaceei, tratează răcelile, afecţiunile căilor respiratorii şi durerile în gât, când se face gargară cu o linguriţă de tinctură diluată în apă. Pentru creşterea imunităţii, se iau circa 30 de picături diluate în apă, dimineaţa, pe stomacul gol. Poţi face o cură de tinctură de arnică timp de o lună de zile.
Recomandarea Fares: Tinctura pentru imunitate