×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

3 tincturi care calmează rapid durerile în gât

Sfaturi Practice

Durerile în gât care însoţesc, de obicei, răcelile de sezon, se tratează cel mai bine cu remedii naturiste. Ai auzit, cu siguranţă, de ridichia neagră cu miere, de cataplasmele cu sare grunjoasă sau cu foi de varză, de gargarele cu ulei esenţial de eucalipt, cimbru, gălbenele, sau de proprietăţile calmante ale ceaiurilor călduţe de muşeţel, busuioc sau levănțică. Însă dacă vrei efecte rapide şi cu adevărat miraculoase, bazează-te pe tincturi. Cea de propolis, de gălbenele şi de echinacea te scapă garantat de durerea în gât.

Tinctura de propolis este un medicament în toată puterea cuvântului din “farmacia” stupului. Acţionează ca un scut împotriva agenţilor patogeni, este cel mai bun dezinfectant natural, are proprietăţi antiinflamatoare, antibiotice şi antiseptice. Vindecă afecţiunile respiratorii (în primul rând infecţiile faringiene), fiind, în acelaşi timp, un excelent antiviral împotriva tuturor tipurilor de virusuri. Când te doare gâtul, poţi mesteca propolis pur sau poţi folosi tinctura. 10 picături luate într-o linguriţă de miere, de trei ori pe zi, după masă, pot face minuni. În acelaşi timp, propolisul calmează tusea, este adjuvant în bronşite şi stimulează imunitatea.

Tinctura de gălbenele este şi ea folosită cu succes în cazul durerilor în gât. Plantele medicinale din care este făcută au efecte cicatrizante şi regeneratoare, reduc inflamaţia şi limitează extinderea infecţiei. În acelaşi timp, şi ea întăreşte organismul şi creşte imunitatea.

Tinctura de echinacea este cunoscută pentru faptul că stimulează imunitatea, dar, în acelaşi timp, specialiştii o recomandă în cazuri severe de amigdalită. Se pun câteva picături de tinctură în ceai, şi se face gargară sau se bea pur şi simplu.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.