facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-09
Vizualizari: 841
Comentarii: 0
3 rețete de băuturi calde, delicioase pe timp de iarnă

Ceaiurile din plante medicinale sunt considerate de unele persoane mai degrabă medicament decât răsfăț. Cu alte cuvinte, îl beau de nevoie, nu de plăcere. Dar de ce n-am transforma ceaiul într-un adevărat spectacol al simțurilor, în serile reci de iarnă? Există rețete delicioase de băuturi, în care ceaiurile sunt „îmbunătățite” cu mirodenii, lapte, fructe, chiar și cu alcool.

Vin fiert cu ceai de iarnăceai din plante la plic

Flori de hibiscus, măceșe, bucățele de măr, coji de portocale, scorțișoară și cuișoare. Acestea sunt ingredientele pentru un ceai ideal de băut iarna, la gura sobei. Mirosul îmbătător ne aduce aminte de copilărie, de serile în care desfăceam portocale și îl așteptam pe Moș Crăciun. Este perfect pentru copii, iar adulții, dacă vor, îl pot combina cu vin fiert. Rețeta este simplă: în cana fierbinte cu vin se adaugă un pliculeț de Ceai de Iarnă și se lasă 10 minute la infuzat, până se mai răcește vinul și poate fi băut. Doza de ceai gata preparat poate ține loc de condimente.

Ceai verde cu ghimbir și lămâie

Iarna, de obicei, mâncăm mai gras, mai consistent (preparate din carne de porc, conserve, ciorbe de fasole etc.). După o masă copioasă, ar merge ceva mai fresh, care să ajute digestia și să ne revigoreze. Aici vine rețeta pe care v-o propunem: conține un pliculeț de ceai verde, o linguriță de ghimbir ras, suc de lămâie, miere și apă fierbinte. Se lasă mai întâi plantele la infuzat în apa fierbinte, apoi se strecoară și se adaugă sucul de lămâie și lingurița de miere. Băut dimineața, pe stomacul gol, acest preparat stimulează detoxifierea organismului și ajută digestia.

Lapte cu ceai negru și mirodenii

Aveți nevoie de: 300 ml ceai negru concentrat, 150 ml lapte, două cuișoare, un praf de scorțișoară, puțin ghimbir uscat, două lingurițe de miere și un praf de nucșoară rasă. Mai întâi se prepară ceaiul negru, apoi se strecoară și, în apa fierbite se adaugă nucșoara, scorțișoara, cuișoarele și ghimbirul. Se mai lasă câteva minute la infuzat, se strecoară lichidul în două căni, se toarnă laptele și la sfârșit mierea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri