facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-18
Vizualizari: 569
Comentarii: 0
3 probleme în plus care apar vara la gravide

Sarcina avansată pe perioada verii are avantajele şi dezavantajele ei. Avantajele ar fi hainele mai uşoare şi mai comode pe care le porţi, bogăţia de fructe şi legume proaspete, de sezon, care se găsesc în pieţe şi de care e bine să profiţi. Căldura, în schimb, poate avea unele urmări neplăcute.

Ameţelile

Unele persoane au în mod normal ameţeli în sezonul cald, iar asta din cauza a două lucruri: temperatura ridicată produce vasodilataţie periferică, iar corpul transpiră mai mult. Ambele scad în mod natural tensiunea arterială, fapt care unora le provoacă ameţeală şi stări de rău. Femeile însărcinate au tensiunea mai mică decât de obicei, prin urmare, canicula din timpul verii le predispune şi mai mult la ameţeli şi leşin. Când te simţi rău, caută să te întinzi puţin şi să te linişteşti.

Risc mai mare de hiperpigmentare

În perioada sarcinii apar şi modificări cutanate din cauze hormonale, cum ar fi hiperpigmentarea pielii şi melasma. Acestea pot fi accentuate de expunerea la soare, astfel, îți recomandăm să respecți recomandările dermatologilor şi să foloseşti crema cu factor de protecţie 50 de fiecare dată când ieşi din casă.

Picioarele umflate

Gravidele reţin mai multă apă în perioada celor 9 luni, fapt care se vede în primul rând pe picioarele lor. Greutatea pe care trebuie să o susţină, dar şi proasta circulaţie a sângelui de la picioare spre inimă (ca urmare a presiunii uterului pe venele pelviene), duc la umflarea gleznelor. Acest neajuns se intensifică vara din cauza dilatării vaselor de sânge. Este recomandat să stai cu picioarele  la un nivel mai ridicat faţă de restul corpului, prin plasarea picioarele pe un teanc de perne, pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui în picioare. Dacă ești la birou pune-ți picioarele pe ceva înalt de câte ori poți.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri