Stimularea imunităţii celor mici
Imunitatea, sau capacitatea de apărare a organismului, este influenţată de factori multipli. Anticorpii copilului care se transmit din sângele mamei, dar care nu persistă mai mult de 9 luni după naştere; alăptarea, este foarte importanta pentru creşterea rezistenţei organismului celui mic.
Imunitatea se dobândeşte natural şi pe baza interacţiunii organismului cu virusuri sau bacterii, fiind influenţată de stilul de viaţă, de alimentaţie, de timpul petrecut în aer liber şi de activitatea fizică a copilului.
Un ajutor „natural” eficient îl constituie remediile din plante medicinale.
Siropul pentru IMUNITATE cu miere şi propolis (echinacea, fructe de cătină, rădăcină de ginseng, şovârv, unghia găinii, tinctură de coji de portocale, tinctură de propolis, uleiuri esenţiale de: lămâie, portocale, eucalipt, scorţişoară) poate fi administrat de la vârsta de 1 an, este plăcut la gust şi cu o compoziţie care aduce plante cu efect de stimularea a reacţiei de apărare a organismului, efect tonic general, antibacterian, antiviral.
Cătina din compoziţie este bogată în minerale şi vitamine numindu-se şi "vitamina naturală" sau "rezervă naturală de hrană”, şovârvul, propolisul, uleiurile esenţiale au proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare. Echinacea şi unghia găinii alături de cătină contribuie la creşterea rezistenţei organismului.
Administrarea siropului înainte de intrarea în colectivitate - începerea grădiniţei sau a şcolii - poate reduce numărul de îmbolnăviri, scurta convalescenţa şi îmbunătăţii starea generală a micuţilor.
Întreţinerea sănătăţii ficatului suprasolicitat
Când vorbim despre un ficat „obosit” ne referim la incapacitatea ficatului de a-şi îndeplini funcţia de metabolizare a deşeurilor din organism la parametrii optimi. Factorii care predispun la apariţia unui ficat obosit sunt stilul de viaţă haotic, cu ore insuficiente de somn, o alimentaţie nesănătoasă bazată pe alimente prăjite, conservate, cu E-uri, afumate, consumul de toxice, cum este alcoolul, cafeaua, tutunul, efortul fizic prelungit dar şi alimentaţia în exces.
Pe lângă persoanele active care sunt cele mai predispuse să-şi obosească ficatul datorită stresului, stilului de viaţă, se constată în ultimii ani că şi copii şi adolescenţii pot avea astfel de probleme datorită alimentaţiei şi medicamentelor administrate.
Pentru a ajuta ficatul să funcţioneze în parametrii normali recomandăm administrarea unei combinaţii inedite de plante medicinale cu acţiune asupra ficatului, vezicii biliare şi digestiei. Vorbim despre comprimatele HEPATOCOL care conţin plante medicinale cu efecte hepatoregeneratoare şi hepatoprotectoare (armurariu, aloe vera, turmeric, cicoare, cătină), plante cu efect de reglare a activităţii ficatului (fumăriţă, schinel, aloe vera, seminţe de soia, armurariu), plante cu efecte benefice asupra digestiei (aloe vera, cicoare, fumăriţă, schinel, roiniţă).
Se administrează câte 1-2 comprimate masticabile de 3 ori pe zi, timp de 1 lună.Pentru o eficientă maximă cura poate dura 3 luni şi poate fi reluată după o pauză de 1 lună, timp în care se recomandă consumul de
Ficatul gras la copii
Steatoza hepatică este cea mai frecventă boală de ficat în SUA, afectând peste 30 de milioane de persoane şi 10% din numărul total al copiilor. Aproximativ 1% din copiii cu vârste între 2 şi 4 ani şi 17% dintre cei de 15 - 19 ani suferă de afecţiunea ficatului gras.
Datele arată că adolescenţii suprapronderali şi obezi au un risc de până la 6 ori mai mare de a dezvoltă această afecţiune.
Şi la noi tot mai mulţi copii necesită protecţie hepatică cu atât mai mult cu cât obezitatea a crescut în rândul copiilor şi tinerilor fiind un important factor de risc pentru încărcarea grasă a ficatuluii pe lângă alimentaţia nesănătoasă şi administrarea medicaţiei cu potenţial hepatotoxic.
Cum îi putem ajuta pe aceşti copii?
Un remediu uşor de administrat, plăcut la gust îl reprezintă comprimatele HEPATOCOL (fructe de armurariu şi cătină, seminţe soia, aloe, turmeric, cicoare). Compoziţia complexă le conferă acţiuni benefice pentru susţinerea sănătăţii ficatului.
Fructele de armurariu au acţiune hepatoregeneratoare, hepatoprotectoare, antihepatotoxica, decongestivă, antiinflamatorie, antioxidantă; inhibă pătrunderea toxinelor în celula hepatică.
Fructele de cătină albă prezintă un bogat conţinut de vitamine şi minerale şi astfel au acţiune hepato-tonică.
Proteinele din seminţele de soia reduc în mod semnificativ acumulările de grăsimi, inclusiv trigliceridele, din ficatul persoanelor obeze.
Aloe regenerează celulele hepatice, are efect antiinflamator, hipocolesterolemiant. Accelerează procesul de regenerare a ţesuturilor prin stimularea fibroblastelor.
Rădăcina de turmeric favorizează digestia lipidelor având şi acţiune hepatoregeneratoare şi hepatoprotectoare.
Rădăcina de cicoare are acţiune tonic amară, decongestionanta hepatică, antiinflamatoare. Fumăriţa, schinelul alături de soia contribuie la reglarea activităţii hepatice.
Administrarea comprimatelor HEPATOCOL copiilor cu ficat suprasolicitat încă de la vârstă de 3 ani le sunt de un real folos prevenind evoluţia acestor tulburări spre cronicizare. Se recomandă 1 comprimat masticabil 1 dată/zi între 3-5 ani şi 1 comprimat de 2 ori/zi între 6-12 ani
Hepatofit 1 şi Hepatofit 2 - concept unic pentru un ficat sănătos
Steatohepatita nonalcoolica reprezintă o inflamaţie cauzată de acumularea grăsimilor în ficat. Nu face parte din grupul afecţiunilor cauzate de alcool; acumularea de grăsimi în ficat poate determina afectarea acestuia cu evoluţie spre agravare şi cronicizare.
Cauza este necunoscută, dar pare a avea legătură cu anumite boli, incluzând obezitatea, hipercolesterolemia (niveluri crescute de colesterol în sânge), hipertrigliceridemia (niveluri crescute de trigliceride, un tip de grăsimi, în sânge) şi diabetul zaharat. Tratamentul include controlarea acestor boli şi protecţia ficatului în acelaşi timp.
Acumularea grăsimilor determină inflamaţia hepatică, ce generează simptome precum oboseala, scădere în greutate şi slăbiciune.
Apare la persoane de vârstă medie, între 40 şi 50 de ani, dar se poate şi mai devreme sau mai târziu în cursul vieţii. Afectează în mod egal bărbaţii şi femeile.
CONCEPTUL UNIC DE PRODUSE 1 si 2 realizat de noi, se adresează afecţiunilor cu evoluţie cronică.
HEPATOFIT 1 ŞI HEPATOFIT 2 capsule, sunt destinate aceloraşi tulburări de la nivelul ficatului, au formule diferite şi acţiune similară. Se administrează timp de câte 3 luni alternativ; aceste produse pot realiza prevenirea sau ameliorarea modificărilor de la nivelul ficatului.
Plantele medicinale din compoziţia celor capsule au proprietăţi hepatoprotectoare, hepatoregneratore, antihepatotoxice, antiinflamatoare şi antifibrotice contribuind la protejarea şi refacerea ficatului.