facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-06
Vizualizari: 1917
Comentarii: 0
13 moduri de a folosi acasă uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale sunt o adevărată farmacie a naturii. Se cunosc circa 3.000 de uleiuri de la tot atâtea plante medicinale și fiecare este unic. Unele te scot din depresie, altele vindecă infecții virale sau bacteriene, respiratorii, digestive, cutanate, îmbunătățesc circulația sau întăresc imunitatea. Majoritatea au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale și se pot folosi într-o mulțime de feluri, în confortul propriei locuințe.

antibacterian natural

Tratamentul cu uleiuri esențiale se numește aromaterapie. Însă aromaterapia nu se rezumă, așa cum multă lume crede, doar la simpla ardere

în candelă a uleiului, ci reprezintă un întreg ansamblu de tratamente. Uleiurile pot fi administrate intern (ca atare, sau în capsule, în siropuri, ovule, apă de gură) sau extern (băi, masaj, inhalații, creme, spray-uri). Cantitățile sunt mici, de ordinul picăturilor. Iată câteva modalități de a le folosi acasă, pentru a profita de efectele lor binefăcătoare!

Uz intern

  1. Cu lingurița. Uleiurile esențiale se administrează direct din sticluță, între una și 5 picături, adăugate într-o linguriță de miere. Cantitatea diferă de la copii la adulți.
  2. Sub formă de capsule Biomicin. Uleiurile esențiale sunt veritabile antibiotice și antivirale naturale, astfel că specialiștii în fitoterapie le-au făcut mai ușor de administrat, combinând mai multe tipuri de uleiuri în cadrul unor rețete speciale de capsule.
  3. Sub formă de ovule Ginosept. Tot cu uleiuri esențiale putem trata și afecțiunile din zona intimă, atunci când le folosim în cadrul ovulelor cu administrare intravaginală.
  4. În siropuri de tuse sau comprimate de supt Plantusin. Rețetele includ, printre ingrediente, și uleiurile esențiale, care potențează efectul celorlalte extracte din plante.
  5. Apa de gură. Cea mai naturală și mai parfumată apă de gură e cea pe care o faci tu acasă din 10 picături de ulei esențial de eucalipt, 10 de ulei esențial de portocale, 50 ml apă și o linguriță de alcool. Amensteci și obții o soluție naturală, pe care o poți folosi zilnic.
  6. La gătit. Unele uleiuri țin loc de condimente și se folosesc în diverse preparate. Nu uita că sunt deosebit de concentrate. În unele cazuri, specialiștii recomandă doar înmuierea unei scobitori în ulei și apoi amestecarea în mâncare.

Uz externreduce starea de agitatie

  1. În lampa de aromaterapie. Cea mai populară modalitate de a ne bucura de aroma superbă a plantelor e prin folosirea uleiurilor în lampa de aromaterapie. Efectele sunt multiple: purifică aerul din încăpere, tratează infecțiile respiratorii, desfundă nasul, calmează durerile de cap, relaxează, reduc stresul etc.
  2. La inhalații cu aburi. Se pun câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte și se stă cu capul deasupra, inspirând aburul cald, aromat. Astfel, se poate trata sinuzita, tusea, durerile în gât, răceala și gripa în general.
  3. Puse în sticluțe cu roll-on. Chiar și dacă ești la serviciu sau pe drumuri, poți inhala parfumul binefăcător al uleiurilor esențiale. Diluate într-o bază de ulei vegetal, ele se pun într-o sticluță cu roll-on și se aplică la încheietura mâinii, în zona frunții și a tâmplelor. Unele rețete sunt făcute să inducă relaxarea și calmul (cum ar fi Uleiul Distonoplant), altele au acțiune antivirală și antibacteriană ca Biosept Nazal, altele îți desfundă rapid nasul, precum Hapciu Nazal.
  4. În cosmetică. Unele tipuri de uleiuri esențiale sunt foarte apreciate pentru puterea lor de a regenera pielea. Se folosesc în cadrul săpunurilor, șampoanelor sau cremelor pentru arsuri și zgârieturi, datorită efectului lor cicatrizant, reepitelizant, antiseptic.
  5. La masaj. Poți beneficia de proprietățile uleiurilor esențiale și la masaj. Fiind foarte concentrate, pentru a nu-i irita pielea, trebuie să le diluezi într-o bază de ulei vegetal (de cocos, de măsline, de migdale...).
  6. Pentru curățarea suprafețelor. Datorită efectului lor antibacterian, uleiurile esențiale sunt ingredient de bază în cadrul spray-urilor dezinfectante pentru diverse suprafețe cu care intrăm în contact și care necesită igienizare (clanțe, tastaturi...). Poți să-ți prepari o soluție din ulei de lavandă cu oțet alb, pe care să o pui într-o sticluță cu pulverizator.
  7. În băi relaxante. Ce poate fi mai plăcut seara, după o zi plină, decât o baie relaxantă și parfumată cu ulei de lavandă, de ylang-ylang sau bergamot?! Încearcă și tu!
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri