Sfaturi Practice
 
 

10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

shutterstock_284842097

Știm despre uleiurile esențiale că se folosesc în aromaterapie, că sunt remediu de bază în inhalații și că, datorită efectului lor antibacterian, antibiotic natural, constituie ingrediente de bază în tratamente interne și externe. Însă uleiurile esențiale au multiple utilizări, unele la care nu te-ai fi așteptat.

– Din ulei esențial îți poți prepara apă de gură. Când simți nevoia să-ți clătești gura cu ceva plăcut mirositor, care neutralizează bacteriile, prepară-ți singur cea mai naturală apă de gură! Amestecă într-un pahar cu apă câteva picături de ulei de lavandă, de mentă, de eucalipt sau de portocale. Soluția se poate pune într-o sticluță mică pe care o poți purta cu tine în geantă.

– De asemenea, îți poți prepara propriul dezinfectant de mâini. Unul natural, fără substanțe chimice, care în același timp hidratează pielea. Amestecă, în proporții egale, ulei de cuișoare, de oregano, de lămâie și de mentă, într-o bază de ulei de cocos.

Uleiul de arbore de ceai conţine ingrediente active care albesc în mod natural dantura. Pentru asta, fă gargară cu un amestec de câteva picături de ulei cu o cană cu apă.

– În sezonul cald, când muștele și țânțarii ne dau bătăi de cap, îi putem ține la distanță tot cu un ulei esențial. Uleiurile de mentă, busuioc, lavandă, eucalipt, cuișoare sau lămâie, se combină cu apă, într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează în încăperi. O altă soluție pentru a alunga insectele este să folosești ulei esențial de cedru, mentă, rozmarin sau busuioc în lampa de aromaterapie.

– Din uleiuri esențiale poți să prepari chiar și parfum. Îți place aroma de busuioc, lavandă, lămâie? Combină uleiurile preferate cu alcool.

Uleiurile esențiale pot fi folosite inclusiv la curățenia în casă. Dezinfectează suprafețele și lasă un miros plăcut. Se pune într-o sticlă cu pulverizator câteva picături de ulei de cuișoare, de lămâie și de arbore de ceai, se completează cu apă, se agită bine apoi se pulverizează pe mobilă și pe pardoseală.

– Cu ulei esențial de lămâie sau de grepfrut poți să-ți cureți frigiderul și să elimini mirosurile neplăcute din interior. Soluția se prepară din ulei esențial amestecat cu puțin oțet alb.

– Mucegaiul se poate îndepărta cu o soluție obținută din ulei esențial de eucalipt și de ti-tree, dizolvate într-o cană cu apă.

– Toarnă câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă și pune-o în coșul de gunoi sau în sacul aspiratorului, iar mirosurile urâte vor dispărea.

Pentru un somn liniștitor sau dacă ai insomnii, picură pe așternut o picătură de ulei de lavandă.

Comentarii

Asocieri recomandate
Articole recomandate
10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

Remedii împotriva stresului și anxietății

Distonoplant  Este un produs inovator, recomandat în distonie neuro-vegetativă însoţită de palpitaţii, colici abdominale, agitaţie, anxietate; nu provoacă dependenţă. Are în compoziţie 3 plante medicinale: schinduf, şerlai şi vinariţă. Acesta a fost testat la pacienţii cu distonie neuro-vegetativă şi a condus

citește mai departe

 
10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

Vermicin forte

Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii adverse, bine tolerată cu efect antiparazitar natural din uleiuri esenţiale eficient şi împotriva Giardia Lamblia. Capsulele cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale, la care au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din cazuri şi amelior

citește mai departe

 
10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

Ceaiuri reci pentru zile calde

Ceaiurile calde nu te mai tentează acum, vara, când afară sunt peste 35 de grade Celsius? Nu-i nimic, le poți bea reci. Din plante, fructe și condimente îți poți prepara niște băuturi răcoroase senzaționale. Așa că lasă berea, alcoolul îți face rău pe căldură! Renunță și la sucurile din comerț, pline de zahăr! Încearcă ma

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!