facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-03-20
Vizualizari: 6250
Comentarii: 1
10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

Știm despre uleiurile esențiale că se folosesc în aromaterapie, că sunt remediu de bază în inhalații și că, datorită efectului lor antibacterian, antibiotic natural, constituie ingrediente de bază în tratamente interne și externe. Însă uleiurile esențiale au multiple utilizări, unele la care nu te-ai fi așteptat.

Apă de gură

Din ulei esențial îți poți prepara apă de gură. Când simți nevoia să-ți clătești gura cu ceva plăcut mirositor, care neutralizează bacteriile, prepară-ți singur cea mai naturală apă de gură! Amestecă într-un pahar cu apă câteva picături de ulei de lavandă, de mentă, de eucalipt sau de portocale. Soluția se poate pune într-o sticluță mică pe care o poți purta cu tine în geantă.

Dezinfectant de mâini

De asemenea, îți poți prepara propriul dezinfectant de mâini. Unul natural, fără substanțe chimice, care în același timp hidratează pielea. Amestecă, în proporții egale, ulei de cuișoare, de oregano, de lămâie și de mentă, într-o bază de ulei de cocos.

Albesc dinții

Uleiul de arbore de ceai conţine ingrediente active care albesc în mod natural dantura. Pentru asta, fă gargară cu un amestec de câteva picături de ulei cu o cană cu apă.

Alungă muștele și țânțarii

În sezonul cald, când muștele și țânțarii ne dau bătăi de cap, îi putem ține la distanță tot cu un ulei esențial. Uleiurile de mentă, busuioc, lavandă, eucalipt, cuișoare sau lămâie, se combină cu apă, într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează în încăperi. O altă soluție pentru a alunga insectele este să folosești ulei esențial de cedru, mentă, rozmarin sau busuioc în lampa de aromaterapie.

Prepară parfum

Din uleiuri esențiale poți să prepari chiar și parfum. Îți place aroma de busuioc, lavandă, lămâie? Combină uleiurile preferate cu alcool.

Uleiurile esențiale pot fi folosite inclusiv la curățenia în casă. Dezinfectează suprafețele și lasă un miros plăcut. Se pune într-o sticlă cu pulverizator câteva picături de ulei de cuișoare, de lămâie și de arbore de ceai, se completează cu apă, se agită bine apoi se pulverizează pe mobilă și pe pardoseală.

Elimină mirosurile

Cu ulei esențial de lămâie sau de grepfrut poți să-ți cureți frigiderul și să elimini mirosurile neplăcute din interior. Soluția se prepară din ulei esențial amestecat cu puțin oțet alb.

Elimină mucegaiul

Mucegaiul se poate îndepărta cu o soluție obținută din ulei esențial de eucalipt și de ti-tree, dizolvate într-o cană cu apă.

Toarnă câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă și pune-o în coșul de gunoi sau în sacul aspiratorului, iar mirosurile urâte vor dispărea.

Somn liniștit

Pentru un somn liniștitor sau dacă ai insomnii, picură pe așternut o picătură de ulei de lavandă.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Uleiurile esențiale se pot folosi doar cu candela ? Nu pot fi folosite și în difuzoarele de aromaterapie?

Florin
26 Noiembrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri