facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-05-21
Vizualizari: 684
Comentarii: 0
10 sfaturi practice pentru părinții de bebeluși

Ești proaspăt părinte? Felicitări! Te așteaptă o perioadă incredibil de frumoasă, dar și provocatoare. Emoțiile, râsetele, dragostea care parcă țâșnește din tine se îmbină „armonios” cu nesomnul, epuizarea, teama, îngrijorarea. Ai, cu siguranță multe întrebări și, pe măsură ce le afli răspunsul, apar altele și altele. Noi nu îți vom spune acum ce formulă de lapte e mai bună, cum se face băița sau care e necesarul de somn al unui bebeluș. Te vom ajuta cu 10 sfaturi pe care, poate, nu ți le spune nimeni.

  1. Încearcă să dormi cât de mult poți. Acesta este cel mai bun sfat de care e bine să ții seama, în primul an. Medicii avertizează că privarea de somn te poate aduce în pragul depresiei, te face irascibilă, îți încetinește reflexele, ca să nu mai vorbim despre problemele de sănătate pe care le generează. Astfel, trebuie să te organizezi mai bine și să profiți la maximum de perioadele de somn ale bebelușului. Când doarme el, dormi și tu! Curățenia poate să mai aștepte.
  2. Acceptă tot ajutorul care ți se oferă: din partea partenerului, a părinților, socrilor, chiar și a copilului mai mare (dacă aveți). Este clar că nu le poți face tu pe toate și că, la un moment dat, vei claca.
  3. Nu te panica din orice. E normal ca bebe să vomite, să sughiță frecvent, să respire neregulat în timpul somnului, să plângă. Încearcă să tratezi cu calm toate situațiile pentru că agitația și anxietatea părintelui se transmit și bebelușului.
  4. Primele luni sunt cele mai grele, mai ales că e perioada colicilor. Durerile de burtică apar în primele 2-3 săptămâni de viață, au apogeul în jurul vârstei de 6 săptămâni, apoi dispar treptat, în jurul vârstei de 3-4 luni. Le poți calma cu remedii simple din plante, special create pentru nou născuți. Se găsesc sub formă de ceai Babycalm sau soluție.
  5. Femeia nu trebuie să presupună că știe mai bine decât bărbatul cum să-l crească pe bebe, doar pentru că l-a purtat în burtă. În definitiv, ambii parteneri au acces la aceleași informații. Astfel, și deciziile trebuie luate împreună. Nu vă certați, lucrați împreună!
  6. Vei avea tendința să-ți canalizezi toată atenția și energia către copil. Dar nu uita nici de partener! Nu-l critica, nu vă certați, nu uitați să vă țineți în brațe, să vă iubiți, să faceți haz de necaz. Familia, acum extinsă, trebuie să rămână mai unită ca niciodată.
  7. Nu-ți lăsa copilul să plângă. Unii părinți cred că bebe plânge pentru că vrea atenție și, „ca să nu-l obișnuiască numai în brațe”, îl lasă „să se liniștească singur”. Greșit! Plânsul este modalitatea bebelușului de a-ți transmite că ceva îl deranjează și are nevoie de ajutor. Poate îi e foame, îi e somn, îl doare burtica de la colici, sau trebuie schimbat, îi e prea cald sau prea frig. „Bebelușii sunt proiectați să plângă, este modalitatea lor de comunicare. Iar misiunea părintelui este să se asigure că bebe nu plânge”, spune medicul pediatru Jennifer Walker, pentru webmd.com.
  8. Nu fumați, nu consumați alcool, nu dați televizorul prea tare, nu vă certați. Casa trebuie să fie un mediu curat, aerisit și liniștit. Dacă atmosfera e plăcută și părinții sunt calmi, relaxați, și bebe va fi fericit.
  9. Din momentul în care bebelușul începe să meargă de-a bușilea, toate încăperile trebuie securizate: prizele acoperite cu căpăcele speciale, colțurile mobilierului protejate cu silicon, geamurile dotate cu sisteme care să facă imposibilă deschiderea accidentală spre exterior și toate decorațiunile de la nivelul bebelușului, pe care le poate răsturna, trebuie mutate.
  10. Copilul va răci, va avea mici probleme de sănătate, firești, de altfel, în procesul de dezvoltare a imunității. Nu da fuga la farmacie pentru medicamente puternice, de sinteză. Organismul lui va reacționa mult mai bine la remedii blânde, pe bază de plante, special create pentru copii.

Nu uita că nu există rețete magice și nici părinți perfecți. Nu copia modele și nu avea mari așteptări. Ia lucrurile așa cum sunt pentru că fiecare moment pe care îl trăiești acum este unic și special.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri