facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-12-20
Vizualizari: 764
Comentarii: 0
10 probleme digestive care apar de sărbători și remediul lor

Mesele copioase de sărbători ne pun la grea încercare stomacul, mai ales dacă am ţinut post. Ne-a fost poftă de cârnăciori, sărmăluţe, fripturi şi cozonaci. Nu ne putem abţine şi gustăm din toate. Odată e Crăciunul, ne găsim noi scuza. Însă tot noi avem de suferit, după. Așa apare senzaţia de preaplin, greaţa, balonarea, indigestia, durerile abdominale. Pentru fiecare problemă există remedii din plante extrem de eficiente.

Senzația de preaplin

Ai nevoie de ceaiuri din plante cu efect antiemetic (ceai de mentă, de ghimbir), dar și plante cu efect stomahic, coleretic (ceai de coriandru, de obligeană, de gențiană, desalvie, de anghinare) și care conțin enzime digestive (papaya, ananas).

Balonarea

După masă, se administrează ceaiuri din plante medicinale cu acțiune carminativă, de stimulare a peristaltismului, a secrețiilor digestive și biliare. Amintim aici coriandrul, menta, anasonul, feniculul, chimionul, cardamomul, rozmarinul, busuiocul și ghimbirul.

Greața

Ceaiul de mentă este cu siguranță cel mai bun leac care taie greața și contribuie la buna funcționare a tractului intestinal. Se bea neîndulcit, călduţ sau chiar rece. Ghimbirul, cu aroma lui proaspătă şi plăcută, este şi el de mare ajutor. Se consumă sub formă de ceai, sau în stare proaspătă, dat pe răzătoare şi diluat cu apă. Un alt ceai recomandat e cel de mușețel. Antispastic, antiinflamator, calmant pentru stomac, el ameliorează senzaţia de greaţă.

Indigestia

Există plante care ajută procesul de digestie. Printre acestea: menta, feniculul, mărarul, chimenul, angelica… Cea mai eficientă metodă de administrare a lor e sub formă de tinctură. După fiecare masă, ia câteva picături, pe o bucăţică de pâine.

Problemele cu bila

Cei care au bilă leneșă și au consumat prea multe grăsimi, prăjeli, maioneză, carne și dulciuri se pot confrunta cu grețuri, dureri de burtă și balonare. Pot fi ajutați cu remedii care favorizează secreția și eliminarea normală a bilei: anghinarea, obligeana, coada șoricelului, volbura sau frunzele de boldo.

Refluxul gastroesofagian

Evită plantele care cresc secrețiile digestive, mai ales dacă suferi și de gastrită sau ulcer. Trebuie să te orientezi spre plante care tamponează secrețiile acide ale stomacului, protejează mucoasa gastrică și esofagiană de acidul gastric și reglează mișcările peristaltice ale stomacului. Cele mai bune sunt: gălbenelele, sunătoarea, lemnul dulce, isopul, pătlagina. Uleiul de cătină, administrat cu 20 de minute înainte de masă, are și el acțiune cicatrizantă.

Mahmureala de a doua zi

Consumă dimineața, pe nemâncate, un ceai de mentă cu lămâie și remedii naturale cu plante tonice, cum sunt brânca ursului, ceai verde, maté, ginseng sau cele care conţin vitamina C naturală din măceşe, goji, acerola.

Durerile de burtică la copii

Cei mici au dat iama în bomboane și prăjituri? Sistemul lor digestiv poate fi depășit de situație și trebuie ajutat. După masă, sau când apar durerile de burtică, li se poate administra ceai cald din plante cu efect carminativ, antiemetic, stomahic, antispastic, cum sunt fructele de fenicul, de anason, busuiocul, rozmarinul, menta, cicoarea, ghimbirul.

Pentru stimularea digestiei

Înainte de masă, se bea ceai cald de ghimbir, coriandru, ventrilică, cuișoare, muștar alb. O altă capsulevariantă o reprezintă plantele care conțin enzime vegetale și care stimulează secrețiile gastrice, biliare și peristaltismul – gențiana, obligeana, dafinul – sau ananasul și papaya.

Pentru ușurarea digestiei

După o masă copioasă, se recomandă ceaiurile cu acțiune stomahică, coleretică, carminativă. E bine să fie calde, pentru a stimula funcția detoxifiantă și digestivă.

Pentru a acționa încă de la primele simtome, aprovizionează-te din timp cu aceste remedii de prim ajutor pe care să le ai în casă în zilele libere de sărbători. La magazinele naturiste găsești și formule din plante gata preparate – sub formă de ceai digestie ușoară sau capsule pentru digestie - care îți sunt aliați de nădejde după mesele copioase.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri