facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-22
Vizualizari: 1548
Comentarii: 0
10 moduri simple prin care îți poți scădea glicemia

Persoanele care suferă de diabet sau au prediabet trebuie să știe că salvarea lor nu stă exclusiv în medicamentele de la farmacie. Sunt și alte modalități prin care glicemia poate fi ținută sub control. Alimentația, stilul sănătos de viață și plantele medicinale sunt doar câteva soluții naturale pe care pacienții e bine să le introducă în rutina zilnică.

Evită anumite alimente

Un regim alimentar corect este extrem de important în diabet. Pentru a preveni complicațiile, trebuie evitate dulciurile pe bază de zahăr rafinat, fructele bogate în fructoză (strugurii, bananele, perele), mâncărurile procesate, calorice, sărate, sucurile din comerț, produsele rafinate făcute cu făină albă. Evită carnea grasă, cea procesată, ficatul, pielea de pui, iar dacă mănânci carne roșie, limitează-te la 100 g, de maximum două ori pe săptămână.

În ce ar trebui să constea dieta

Echilibru și cumpătare. Acestea ar trebui să fie cuvintele de ordine în ceea ce privește dieta persoanelor cu diabet. Mesele e bine să fie compuse din: legume sărace în amidon, verdețuri (broccoli, spanac), cereale integrale, proteine slabe (din pește, carne de pasăre fără piele, ouă, leguminoase), fructe oleaginoase (pentru grăsimile lor bune), lactate degresate și fructe cu un conținut scăzut de fructoză (afinele, cireșele, zmeura, murele, căpșunele, citricele sunt bogate în antioxidanți și îmbunătățesc producția de insulină). Uleiul de măsline și de canola conțin de asemenea antioxidanți și reduc inflamația, atât de periculoasă în diabet. Avocado și semințele de chia au și ele proprietăți antiinflamatoare și scad colesterolul.

Contează nu doar ce gătești, ci și cum gătești

Evită să folosești grăsimi solide, trans, și optează pentru grăsimi lichide – ulei de măsline, din semințe de struguri, de porumb... Când faci o ciorbă cu carne, poți aduna și arunca grăsimea care se ridică la suprafață. Și nu trebuie să respecți rețetele chiar 100%! Pune mai puțin unt, înlocuiește ciocolata menaj cu cacao, făina albă cu făină integrală și sari peste zahăr.

Încearcă să ai mese regulateceai la punga

Trei mese principale, la ore regulate, ajută corpul să folosească mai bine insulina produsă și previne fluctuația glicemiei.

Remedii din natură de mare ajutor

În magazinele naturiste găsești ceaiuri și capsule Glicostat naturale, pe bază de plante, care scad în mod natural glicemia, reduc rezistența la insulină, previn complicațiile vasculare și neurologice ale diabetului. Plantele care au aceste proprietăți sunt frunzele de dud, semințele de schinduf, frunzele de măslin și de afin, vâscul, rădăcina de păpădie, dar și scorțișoara și turmericul.

Mai dă jos câteva kilograme!

E recomandat să slăbești treptat, fără diete restrictive. O greutate normală vine și cu avantajul unui risc mai mic de a dezvolta diabet. Potrivit studiilor, o talie mai mare de 88,9 (în cazul femeilor) și de 101,6 (în cazul bărbaților) predispun la apariția rezistenței la insulină, la valori crescute ale glicemiei și, în final, la diabet de tip 2.

Nu uita să faci mișcare!

Ea te menține sănătos și previne apariția kilogramelor în plus.

Hidratează-te!

Potrivit doc.ro, persoanele cu diabet au un risc crescut de deshidratare din cauză că glucoza din sânge ajunge la valori mari. Alte studii arată că un consum mai mare de apă și de ceaiuri ajută la menținerea glicemiei în limite normale.

Atenție la stres!

Și el poate afecta glicemia căci hormonii secretați pe fond de stres (cortizolul, glucagonul) cresc nivelul zahărului în sânge. Stresul poate fi combătut cu o gândire pozitivă, prin tehnici de relaxare, precum și cu ajutorul remediilor din plante, cum ar fi Distonoplant capsule.

Dormi suficient noaptea!

Lipsa somnului de calitate este, de obicei, compensată cu o creștere a poftei de mâncare și a nivelului de cortizol.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri