facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-04-21
Vizualizari: 3939
Comentarii: 0
10 lucruri pe care e bine să le știi despre antibiotice

Antibioticele naturale sunt mai ușor de tolerat, nu afectează flora intestinală nici nu slăbesc imunitatea. Cele de sinteză sunt mai „pretențioase”. Ele pot avea serioase efecte adverse dacă nu le administrezi în mod corespunzător. Pentru aceasta, trebuie să cunoști câteva lucruri despre ele.

Se iau la ore fixe

În funcție de doză, unele se iau o dată la 6 ore, altele la 8, 12 sau la 24 de ore. Asta pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”.

Distrug atât bacteriile rele, cât și pe cele bune

De aceea, e indicat să le iei cu un protector gastric. În caz contrar, îți afectează flora intestinală.

Durata tratamentului

Durata obișnuită a unui tratament cu antibiotice de sinteză este de 5 până la 10 zile. Nu-l întrerupe dacă boala dă semne de ameliorare, pentru că bacteriile nu au dispărut complet și, pe lângă pericolul de recidivă, apare și rezistența la antibioticele luate până acum.

Efecte secundare

Printre efectele secundare ale antibioticelor de sinteză se numără diareea, durerile de stomac, arsurile gastrice, candidoza (infecția cu ciuperci, care apare la nivel bucal sau genital), scăderea imunității. Nu putem uita de rezistența la antibiotice. Apoi, administrate la vârste fragede ele pot da diabet și obezitate.

Antibioticele naturale și de sinteză

Dacă urmezi un tratament cu antibiotice de sinteză, poți să iei și în paralel un antibiotic natural care îi va spori efectul primului și va elimina riscul de rezistență la antibioticul clasic.

Probioticele din lactate

Acestea sunt bune pentru că îți protejează stomacul în perioada aceasta, însă nu se consumă odată cu pastilele, pentru a nu le diminua efectul, ci se iau la o distanță de 2-3 ore.

Influența alcoolului

Nu toate antibioticele sunt influenţate negativ de către alcool. Ai putea să bei în timp ce iei pastile, dar nu în toate cazurile. Metronizadolul, trinidazolul - medicamente care tratează infecţiile dentare, vaginale, stomacale sau ulcere ale picioarelor - combinate cu băuturi alcoolice, pot cauza ca efect advers o mahmureală puternică, manifestată prin dureri de cap, tahicardie, înroşirea feţei, ameţeală, vărsături. Aceleaşi simptome le poţi avea şi dacă iei, în combinaţie cu alcool, antibioticele cefriaxon, cefotetan sau disulfiram, eritromicină, linezolid. Adevăratul pericol este că îți supui ficatul unui efort prea mare. Și nu numai atât. Ficatul s-ar ocupa mai întâi de procesarea alcoolului și ar lăsa la urmă antibioticul, timp în care bacteriile care trebuie să fie eliminate nu și-ar lua „doza de șoc”, iar în acest fel procesul de însănătoșire ar fi încetinit și afectat.

Pilule contraceptive

Dacă iei pilule contraceptive, trebuie să ştii că antibioticele le reduc sau chiar le anulează efectul. Astfel, pe parcursul administrării tratamentului şi încă şapte zile după terminarea acestuia e bine să foloseşti alte măsuri de contracepţie.

Alimentația

De asemenea, e bine să ai grijă și la alimentație pe perioada tratamentului cu antibiotice. Nu le combina cu grepfrut pentru că acesta are puterea de a tripla efectul pastilelor, ducând la serioase efecte adverse. Lactatele, în schimb, le scad efectul, motiv pentru care trebuie consumate cu două ore înainte sau după ce ai luat medicamente.

După tratament

Trebuie să mai știi că, după un tratament cu antibiotice, flora intestinală nu se reface prea rapid. Dacă-ți imaginezi că poți repara fără probleme „stricăciunea” consumând probiotice, alimente fermentate și ceaiuri calmante, îți faci speranțe deșarte. Sunt de mare ajutor, e drept și îți fac bine, însă sistemul digestiv este destul de serios afectat și are nevoie de luni de zile pentru a reveni la normal.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri