10 greșeli care ne dau peste cap stomacul, în sezonul cald – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

10 greșeli care ne dau peste cap stomacul, în sezonul cald

Articole

Fiecare perioadă din an vine cu propriile riscuri și probleme ce țin de sănătate. Dacă în sezonul rece explodează numărul cazurilor de răceală și gripă, în sezonul cald suntem mai predispuși neplăcerilor digestive. Enterocolitele, toxiinfecțiile alimentare, cu pleiada lor de simptome (greață, vărsături, diaree, crampe abdominale, dureri de cap și stare generală de rău), apar din cauza unor greșeli pe care le facem fără să ne dăm seama. Iată-le pe cele mai frecvente!

  1. Cumpărăm mâncare de la vânzătorii ambulanți, care o țin în condiții improprii, cumpărăm porumb copt de pe plajă, din praf, shaorma cu sosuri ținute în căldură etc.
  2. Noi înșine ne luăm „la pachet”, la drum lung, alimente care se alterează ușor.
  3. Nu spălăm bine fructele și legumele, sau chiar gustăm din ele direct de pe tarabă.
  4. Bem apă de la robinet sau de la țâșnitori stradale fără să fim siguri de sursă. Poate apa este contaminată. E bine să ne limităm la apa îmbuteliată, mai ales când suntem în vacanțe în locuri îndepărtate, necunoscute. Apa este sursă sigură de contaminare, dacă nu e potabilă.
  5. Manevrăm alimentele cu mâinile contaminate și nu ne spălăm de fiecare dată cu apă și săpun înainte de a mânca ceva.
  6. Reîncălzim de mai multe ori alimentele, recongelăm carnea odată dezghețată.
  7. Cumpărăm bere și sucuri la doză și bem direct din ele, fără a le spăla capacul în prealabil.
  8. Nu protejăm mâncărurile din farfurie de „atacul” insectelor, care le contaminează.
  9. Lăsăm cânii și pisicile să ne lingă pe mâini, pe față. Fie că sunt ale noastre, fie ale altora, animalele de companie sunt și ele purtătoare de microbi. Chiar și după ce mângâi un câine străin e bine să te speli pe mâini cu apă și săpun.
  10. Dacă ieșim cu prietenii la picnic sau suntem în grup mai mare, în vacanțe, e necesar să păstrăm niște reguli minime de distanțare și protecție. Ar fi o mare greșeală să folosim la comun tacâmuri, pahare, să bem din aceeași sticlă, să gustăm din farfuria celuilalt la masă etc. Bacterii precum Helicobacter Pylori sau E.coli se pot lua ușor de la o persoană la alta.

Pentru orice eventualitate, e bine să avem în trusa de prim ajutor de acasă un antibiotic natural pe bază de uleiuri esențiale, un ceai din plante medicinale care hidratează și elimină microorganismele patogene de la nivelul tubului digestiv, dar și niște capsule cu plante și cărbune medicinal, special concepute pentru tratarea enterocolitei.

 

Adauga comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.